Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Ekologija > Winkler Solar nudi izradu besplatnog projekta energetske isplativosti

Winkler Solar nudi izradu besplatnog projekta energetske isplativosti

Winkler Solar austrijska kompanija koja odnedavo djeluje i na bh. tržištu do 31.01.2015. godine svima vama koji se odlučite na korištenje njihovih solarnih termalnih rješenja nudi besplatan projekat energetske isplativosti za objekte preko 300 m2.

Solarni termalni sistemi su jednostavni, maksimalno štede energiju, jednostavno i brzo se nadograde na postojeći sistem grijanja.

Sa Winkler Solar je do 95% ušteda zagrijavanja tople vode dok je uštede potrošnje energenata za grijanje do 50% moguća.

Ušteda se direktno može mjeriti u kubnim metrima plina, lož ulja ili ušteda struje. Što bi značilo da je jedan m3 visoko kaloričnog plina je jednako oko 10,6 kWh struje, odnosno ušteda 1m2 solarnog kolektora je 620 KWh , što je jednako 60 kubnih metara plina. Odnosno ušteda 1m2 solarnog kolektora iznosi 99,00 KM godišnje.

Winkler Solar daje mogućnost i da sami izračunate koliko solarnih kolektora vam je potrebno. Iz svega navedenog jasno je da će Winkler Solar zasigurno i znatno promijeniti bosanskohercegovačko tržište u cilju uštede energije i očuvanju okoliša.

“Cilj nam je spoj kvalitete, certificiranih individualnih proizvoda i modernog vodećeg proizvođača solarnih kolektora, ponuditi na bosanskohercegovačko tržište”, navodi Alen Čišić, sales Manager za Balkan.

Winkler Solar je idealan partner za hotele, bayene, fitnes centre, vešeraje, stambene objekte i objekte u izgradnji, za hotele sa bezenom i wellnesom jer je konstantna temperatura bazena od 29 stepeni 365 dana u godini zagarantvovana.

Isplativost solarnog termalnog sistema moguća je nakon 4,75 godina. 

Pouzdani partneri Winkler Solara su: Sparkasse, Sberbank i Reiffeisenbank koje nude povoljne kamatne stope od 4,2% za energetsku efikasnost.

Izračunajte sami koliko solarnih kolektora vam je potrebno:

Po osobi 1,5 qm površine solarnih kolektora za uštedu energije tople vode

Po osobi 2,5 qm površine solarnih kolektora za uštedu energije tople vode i grijanje

Cijene: 600,- KM / qm solarnog termalnog kolektora sa svim komponentama solarnih termalnih sistema i solarni kombinovani bojleri od 300lit. do 2.000lit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za sve dodatne informacije:
Alen Čišić

Winkler Solar Sales Manager Region Balkan
Telefon + 387 (0) 62. 137-973
[email protected]
www.winklersolar.com

 

 

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top