Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Vrijedni omladinci iz zvorničkog Medžlisa: Proizveli 10 tona krompira kojim će finansirati svoj rad

Vrijedni omladinci iz zvorničkog Medžlisa: Proizveli 10 tona krompira kojim će finansirati svoj rad

Članovi Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Zvornik su ovih dana priveli kraju realizaciju svog do sada najvećeg projekta, koji budi nadu u svjetliju budućnost u našoj zemlji.

Naime, kako smo u nekoliko navrata pisali, mladi članovi zvorničkog Medžlisa su sredinom aprila ove godine zasijali pet dunuma krompira, kojeg planiraju prodati i na taj način finansirati svoje aktivnosti, piše Faktor.ba.

Ovih dana je ovaj nesvakidašnji projekat okončan, a mladi su na njivi u Zaseoku kod Sapne, uspjeli proizvesti oko 10 tona krompira.

Podsjetimo, akciju su proveli su mladi iz džemata Zaseok, Nezuk, Vitinica, Međeđa i Kovačevići, koji pripadaju općini Sapna.

Kako je za Faktor ranije kazao Mustafa Muharemović, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, članovi Omladinskog kruga rade, druže se, organizuju tribine i sastanke.

Prodajom krompira žele imati dodatne izvore finansiranja, te na taj način finansirati organizovanje ekskurzija, posjeta i ostaloga što je potrebno za njihov rad.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top