Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Vraća se Arix Tenzo: Počela proizvodnja praškastih deterdženata u Diti

Vraća se Arix Tenzo: Počela proizvodnja praškastih deterdženata u Diti

  U tvornici deterdženata “Dita” u Tuzli danas je počela proizvodnja praškastog detrdženta Arix Tenzo.

Početku proizvodnje prethodila je rekonstrukcija parovoda neophodnog za proizvodni proces, a koju su pomogli Elektroprivreda BiH id ruge domaće kompanije.

U narednih nekoliko dana bit će proizvedeno 138 tona Arixa Tenzo, koji će biti distribuiran u prodavnicama kompanije Bingo. Inače, Bingo je obezbijedio sirovine koje su potrebne za pokretanje proizvodnje. – Ovo je odličan primjer prakse da jake kompanije pruže ruku slabijim, u interesu svih nas. Posebno treba zahvaliti radnicima, koji su sačuvali imovinu, jer da nije bilo njih, danas ne bi bilo niti fabrike. Trebamo slijediti primjer drugih i kupovati domaće proizvode, razvijati ekonomski patriotizam, kako bi dostigli viši nivo poštovanja i povjerenja u domaću proizvodnju“, izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović.

U “Diti” planiraju i povećanje proizvodnje jer je za opskrbu svih prodajnih lanaca u BiH potrebno oko 400 tona praškastog deterdženta. Osim toga, ugovoren je izvoz 25 tona za tržište Kosova, a interes za Ditine proizvode pokazali su i u Srbiji.

indikator.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top