Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Volonteri OU Tempo u Vogošći dijelili letke o štetnosti nargile

Volonteri OU Tempo u Vogošći dijelili letke o štetnosti nargile

Volonteri omladinskog udruženja Tempo u petak, 13.05.2016. godine u centralnoj vogošćanskoj ulici dijelili su letke čiji je cilj informisanje javnosti o štetnom uticaju nargile na zdravlje ljudi. Inače, ovaj projekat udruženje Tempo provodi u saradnji sa Zavodom za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo, a finansijsku podršku dala je Općina Vogošća.

Cilj projekta je prije svega mlade informisati o tome da nargila, koja je sve prisutnija u BIH, nije bezopasna kao što se smatra. Istraživanja diljem svijeta pokazuju da je nargila štetnija i od cigareta.

U Zavodu za bolesti ovisnosti KS dijele mišljenje da je javnost pogrešno informisana o nargili i njenim opasnostima. To je i bio motiv da se uključe u ovaj projekat. U sklopu akcije podijeljen je veći broj letaka građanima, a uskoro slijedi i podjela u vogošćanskim školama. Štandu su prisustvovali i igrači RK Vogošća Poljine Hills, te su kao najuspješniji sportski klub iz ovog grada dali primjer drugima. Nadamo se da će nadležne institucije početi uvoditi red u oblast ponude nargile, s obzirom na to da je trenutno ovaj preparat lahko dostupan maloljetnim licima, koji su sve više korisnici nargile, a zabilježeni su i slučajevi trovanja.

outempo.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top