U FokusuVijesti iz zemlje

Volonteri MFS-EMMAUS-a učestvovali u čišćenju MC Potočari

Volonteri su izrazili želju da ne prekidaju tradiciju čišćenja kompleksa, pa su se organizovali i na taj način dali svoj doprinos, saopćili su iz MFS-EMMAUS-a

Volonteri MFS-EMMAUS-a su sada već tradicionalno učestvovali u čišćenju Memorijalnog centra Potočari – Srebrenica u kojem je danas na 26. godišnjicu održana komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ovo je prethodnih godina bila jedna od prvih aktivnosti našeg kampa. Kako je kamp ove godine planiran za 25. juli, volonteri su izrazili želju da ne prekidaju tradiciju čišćenja kompleksa, pa su se organizovali i na taj način dali svoj doprinos. Zlatna djeca“, saopćili su iz te humanitarne nevladine organizacije.

Danas se obilježava 26. godišnjica genocida u Srebrenici, a u mezarju Memorijalnog centra Potočari – Srebrenica klanjana je kolektivna dženaza i obavljen ukop posmrtnih ostataka još 19 žrtava genocida.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari ukopana je ukupno 6.671 žrtva genocida počinjenog u julu 1995. godine, dok je na drugim lokacijama, a prema željama porodica žrtava, ukopano još 237 žrtava genocida. Još uvijek se traga za više od 1.000 žrtava genocida.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button