Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Vispakov Stampi u vrhu piramide ”zdrava ishrana” Udruženja kuhara u BiH

Vispakov Stampi u vrhu piramide ”zdrava ishrana” Udruženja kuhara u BiH

Udruženje kuhara u BiH i STAMPI zajedno u akciji poboljšanja ishrane kod djece i mladih

 U povodu Svjetskog dana kuhara 18. septembra u Gradačcu će se održati festival „Gastro provincija u pozadini“. „Ishrana školske djece i omladine“ ovogodišnja je tema festivala, a organizatori manifestacije su Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine i Vispakov kremni namaz STAMPI, sa partnerima MSŠ „Hasan Kikić“ i Gimnazijom „Mustafa Novalić“.

Manifestacija ima za cilj promociju poboljšanja ishrane školske djece i omladine, promocju gastronomskih vrijednosti Bosne i Hercegovine, kao i promociju zanimanja kuhara kao značajne karike u lancu turističke i gastronomske ponude Bosne i Hercegovine.

«Ishrana školske djece i omladine je tema o kojoj se, nažalost, malo razgovara kod nas. Stoga je cilj projekta u Gradačcu da se poduzmu aktivne mjere u poboljšanju kvalitete ishrane kod djece i mladih, te da se promovira koncept zdravog života općenito. S ponosom ističemo da se Stampi nalazi na vrhu piramide ”zdrava ishrana” koju su pripremili kulinarski stručnjaci Udruženja kuhara u BiH», riječi su Armina Hodžića rukovodioca prodaje i marketiga kompanije Vispak d.d. Visoko.

U proizvodnji Stampija koristi se najkvalitetniji svježe prženi i mljeveni lješnjak koji kao odličan izvor nutrijenata, nezasićenih masnih kiselina, vitamina i minerala, posebno pogoduje ishrani djece i mladih.

Stampi krem se svojim kvalitetom izdvaja i po tome što ne sadrži vještačke arome i trans – masne kiseline, što ga čini gotovo jedinstvenim na tržištu.

«Stampi je jedan od brendova Vispaka sa najdužom tradicijom u čijem ukusu uživa već nekoliko generacija. Ovih dana doživljava svojevrsni comeback, upravo iz razloga što su kupci to tražili», dodaje Hodžić.

Posjetioci Festivala će imati priliku da se degustacijom lično uvjere u kvalitet proizvoda AS GROUP, u prvom redu Stampi krem namaza i Stampi palačinaka, te Vispakovog Laganini pudinga. Također, Klasovo brašno, kao nosilac Zlatne medalje za kvalitet Sajma hrane u Gradačcu, nezaobilazan je dio manifestacije.

Festival „Gastro provincija u pozadini“ održava se u petak, 18. septembra u Gradačcu sa početkom u 11.00h do 15.00 sati.

Ipak Vispak!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com