Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Vispak i Bingo“kuhali zajedno“ sa osnovcima u Gračanici

Vispak i Bingo“kuhali zajedno“ sa osnovcima u Gračanici

Na ovaj način u okviru ovog zabavno – edukativnog projekta dvije kompanije uspostavile su interakciju sa djecom kako bi upravo “vojska najjača” dala svoj aktivan doprinos njegovanju tradicije, očuvanju, ali i kreativnom unaprijeđenju bosanske kuhinje, kao jednog od simbola Bosne i Hercegovine.

 – Zadovoljni smo saradnjom na projektu i sretni što se ovoliki broj djece uključio. Smatramo da ovakvim projektima možemo doprinijeti podizanju svijesti o značaju kupovine domaćih proizvoda jer su ova djeca naši budući kupci. Samim tim oni će direktno uticati na razvoj domaće privrede, ističu u kompaniji Bingo.

Završna manifestacija održana je ispred velikog tržnog centra Bingo u ovom gradu, gdje su proglašeni najbolji u ovom projektu. Priča se dalje nastavlja u maju i to u Bihaću. Osim u Gračanici, projekat ove dvije bh. kompanije implentiran je već u Zenici, Tuzli, Travniku i Bugojnu.

„Vispak će uvijek biti inicijator ovakvih priča sa bh. kompanijama jer smatramo da upravo ovakvi projekti mogu podstaći drugarstvo, probuditi želju za učenjem o Bosni i Hercegovini, a pri tom i zabaviti se, tj. pokazati „čiji burek je najbolji“,  saopštili su iz kompanije Vispak.

Ipak Vispak!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top