Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Vijeće Koordinacije bošnjačkih NVO u posjeti Muftijstvu mostarskom

Vijeće Koordinacije bošnjačkih NVO u posjeti Muftijstvu mostarskom

Članovi Vijeća Koordinacije bošnjačkih NVO su u nedjelju 22. marta 2015. godine pojetili Muftijstvo mostarsko. Domaćin sastanka je bio Muftija mostarski Salem ef Dedović i direktor Karađoz-begove medrese hafiz Aid Tulek.

 Ovo je bio još jedan u nizu sastanaka kojim predstavnici Koordinacije BNVO žele uspostaviti bolju i efikasniju saradnju sa institucijama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Muftija Dedović je upoznao članove Vijeća Koordinacije BNVO o aktivnostima koje ovo Muftijstvo provodi na terenu teritorijalno najvećeg muftijstva u Bosni i Hercegovini ali i demografski najrazuđenije. Prije dvije godine je otvorena nova zgrada Karađoz-begove medrese kao i internat za smještaj učenika i učenica. Muftija Dedović je naglasio značaj podrške ekonomski održivog povratka Bošnjaka u Hercegovinu kao i podršci natalitetu na tom području.

Predstavnici Koordinacije bošnjačkih NVO su se zahvalili domaćinu na prijatnom prijemu i dobrodošlici te istakli svoju opredjeljenost da pomognu Bošnjacima Hercegovine.

Koordinacija bošnjačkih NVO će u narednom periodu planirati određene projekte za ovo područje.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top