Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Veza Koridora Vc sa Evropom: Položen kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Savi

Veza Koridora Vc sa Evropom: Položen kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Savi

Ovaj infrastrukturni projekat simbolično predstavlja jasno definirane prioritete Vijeća ministara BiH da saradnju sa susjedima podigne na viši nivo, obogati je kako bi se kroz to kreirala perspektivna budućnost čitavog regiona Jugoistočne Evrope, kao i Evropske unije kojoj težimo i kojoj se ubrzano pridružujemo, rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

 Na rijeci Savi kod Svilaja danas je obilježen početak radova na izgradnji međudržavnog mosta, javlja Anadolu Agency (AA).

U obraćanju prisutnima na svečanoj ceremoniji otvaranja radova predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je istakao da ovaj infrastrukturni projekat simbolično predstavlja jasno definirane prioritete Vijeća ministara BiH da saradnju sa susjedima podigne na viši nivo, obogati je kako bi se kroz to kreirala perspektivna budućnost čitavog regiona Jugoistočne Evrope, kao i Evropske unije kojoj težimo i kojoj se ubrzano pridružujemo.

Kamen temeljac, čime je ozvaničen početak radova, položili su ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko i ministar pomorstva, prometa i infrastukture RH Oleg Butković.

Most kod Svilaja ukupne dužine 640 metara i širine 29 metara, sa po tri predviđene trake za svaki smjer, veliki je infrastrukturni projekat na Koridoru V c kojim će se povezati autocesta sa bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save. Ukupna vrijednost projekta je 22.308.000 eura (bez PDV-a), a predviđeni rok izgradnje je dvije godine. Izvođači radova su Poslovna udruga Viadukt d.d. Zagreb i kompanija Hering d.d. Široki Brijeg.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top