Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Veliki uspjeh klinike “Bahceci”: U oktobru rođene 23 bebe začete vantjelesnom oplodnjom

Veliki uspjeh klinike “Bahceci”: U oktobru rođene 23 bebe začete vantjelesnom oplodnjom

Tokom oktobra rođene su čak 23 bebe začete vantjelesnom oplodnjom na klinici „Bahceci“ u Sarajevu. Na svijet je stiglo 12 djevojčica i 11 dječaka u Bihaću, Tuzli, Banjoj Luci, Travniku, Doboju, Mostaru i Sarajevu.

Pozitivni rezultati

Iz ove zdravstvene ustanove navode da je uz pomoć „Bahceci“ klinike u BiH do sada rođeno više od 400 beba. Prema riječima Lejle Čaušević, koordinatorice za pacijente i PR-a klinike, u ovoj zdravstvenoj ustanovi ponosni su na ostvarene rezultate.

– U decembru ćemo taj broj zaokružiti na 500 i ovakav rezultat predstavlja veliki uspjeh za našu grupaciju. Neprestano ulažemo u naučni razvoj osoblja i uvođenje najsavremenije tehnologije, što je i rezultiralo time da je „Bahceci“ danas referentno mjesto u svijetu za oblasti ginekologije, neplodnosti i vantjelesne oplodnje – kaže Čaušević.

Dnevno kroz ovu kliniku prođe 45 do 50 parova, dok svaki drugi dan imaju najmanje dvije pozitivne bete – test iz krvi koji pakazuje trudnoću.

Besplatni pregledi

– Česti su dani u kojima imamo po četiri ili više pozitivnih rezultata. Pacijenti u Sarajevu dobivaju isti kvalitet usluge koji bi dobili i u našem matičnom centru u Istanbulu – navodi Čaušević, dodajući da u ovoj ustanovi rade stručnjaci čiji su kvalitet prepoznali mnogi parovi i iz drugih zemalja kao što su SAD, Njemačka, Švicarska, Švedska, Norveška, Bugarska, Češka, Hrvatska, Srbija, Crna Gora…

Do kraja godine na ovoj klinici će nastaviti s pružanjem besplatnih pregleda i konsultacija u sklopu projekta „Gdje život počinje“, kako bi na taj način pomogli parovima koji imaju probleme prilikom začeća.

Svjetski standardi

„Bahceci“ centar nedavno je postao edukativni centar Međunarodne škole ultrazvuka „Ian Donald“ za BiH u oblasti humane reprodukcije i IVF-a.

– Naš centar će od sada biti domaćin brojnim specijalizantima koji svakodnevno primjenjuju ultrazvuk u praksi, a kako bi svoje znanje iz oblasti ginekologije i akušerstva proširili u skladu s najnovijim naučnim i praktičnim dostignućima u svijetu. Ovim smo potvrdili da smo institucija koja ispunjava sve standarde svjetskih klinika, posebno u pogledu stručnog kadra i naučnih dostignuća – navodi Čaušević.

 Avaz

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top