Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Velika kampanja učlanjenja u Biblioteku Sarajeva: Za prvih 50 korisnika osigurane nagrade

Velika kampanja učlanjenja u Biblioteku Sarajeva: Za prvih 50 korisnika osigurane nagrade

S početkom nove školske godine JU Biblioteka Sarajeva pokreće veliku kampanju učlanjivanja koja će biti usmjerena ne samo prema učenicima osnovnih i srednjih škola i studentima, nego i prema građanstvu. Štampan je atraktivan informativno-propagandni materijal koji će biti distribuiran u sve kulturne i obrazovne institucije i dijeljen građanima putem pošte, brendiranih info pultova instaliranih na najfrekventnijim mjestima u gradu, ali i u okviru svih šesnaest pozajmnih odjeljenja Biblioteke koji su disperzirani na području Kantona Sarajevo.

Godišnja članarina je svega 15 KM i ispod je prosječne cijene jedne knjige, a omogućava pozajmicu recentne stručne literature, beletristike, lektirnih naslova i popularne knjige iz bogatog i ažuriranog fonda.

U šest pozajmnih odjeljenja već se primjenjuje COBISS/Pozajmica i uvedene su ID članske karte sa bar kodom, te je prelaskom na automatiziranu pozajmicu bibliotečke građe uspostavljena jedinstvena baza bibliografskih podataka i podataka o stanju fonda, kao i moderniziran način rada. U narednom periodu sistem COBISS/Pozajmice implementirat će se u svim odjeljenjima Biblioteke Sarajeva, što će omogućiti brojne pogodnosti korisnicima.

Uporedo s podizanjem efikasnosti u radu s korisnicima biblioteke, JU Biblioteka Sarajeva će uskoro i radno vrijeme prilagoditi potrebama korisnika, a povrat knjiga će se moći izvršiti ne samo u odjeljenju gdje je knjiga pozajmljena, nego i u bilo kojem drugom odjeljenju.

U toku je i proces promjene vizuelnog identiteta, od novog logotipa koji predstavlja stiliziranu “mudru sovu” i, uskoro, nove web-stranice, preko većeg prisustva na svim društvenim mrežama, do ugradnje led-panela u sva odjeljenja, čime će se poboljšati komunikacija s korisnicima, ali i otvoriti novi marketinški prostor za povećanje vanbudžetskih prihoda neophodnih za uspješan rad i modernizaciju ove značajne kulturne ustanove. Također, digitalni repozitorij, digitalizirana vrijedna građa, kao i elektronska knjiga bit će dostupni članovima Biblioteke na matičnoj web-stranici – www.bgs.ba.

Za prvih 50 korisnika koji se u četvrtak, 1. septembra 2016. godine učlane u Centralno odjeljenje (ulica Mis Irbina 4) obezbijedili su poklon DVD – dio digitalizirane vrijedne kolekcije Biblioteke Sarajeva.

Biblioteka Sarajeva će u 2017. obilježiti značajan jubilej – 70 godina rada i postojanja, saopšteno je iz ove biblioteke.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com