Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni > Vegedor iftarski meni: Teleći sote sa povrćem

Vegedor iftarski meni: Teleći sote sa povrćem

Sastojci:

Teleće meso bez kosti 600g

Vegedor 3 kašikice

Crveni luk 2 glavice,

Celer list 40g

Paradajz 2 kom,

Bijeli luk 3 češnja,

Biber 1 kašikica

Maslinovo ulje 3 kašike

Vrhnje za kuhanje 1 šolja

Priprema:

Meso isjeći na kocke veličine za ražnjiće,  propržiti na ulju zajedno sa crvenim  sjeckanim lukom, zatim dodati sjeckani celer list , oguljeni i očišćeni paradajz  na kockice i bijeli luk. Dodati Vegedor pa doliti malo vode pustiti da se reducira. Pobiberiti i dodati vrhnje za kuhanje. Pustiti da se sastojci sjedine i servirati sa kuhanm rižom.

Po želji dekorisati sa svježim listom peršuna.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top