Liderstvo i menadžment

Većina stvari oko kojih brinete nisu ni zaslužile da ih nazovete problemima!

Kada ih nazovete pravim imenom neće vam biti jasno kako ste se nekoć mogli oko njih brinuti. A još više od svega pitat ćete se koliko vam je vremena trebalo da shvatite da se beznačajnim stvarima ne treba opterećivati. Gledat ćete sve one stare brige i glasno se smijati sebi i svemu onome nad čim ste tugovali i plakali.

Većina stvari oko kojih brinete nisu zaslužili ni da razmišljate o njima. Priupitajte sebe trebate li razbijati glavu o stvarima nad kojima nemate utjecaj, razmišljati o mišljenjima nekih drugih ljudi, raspitivati se za nešto što vam je apsolutno nebitno u životu. Priupitajte sebe zašto se mislite da je vaš život najveća drama? Poznajete li životne priče drugih ljudi, sudbine na koje niko ne može ostati hladan i ravnodušan?

Pogledajte svoj život iz veće perspektive, iz daljeg vremenskog perioda pa onda recite što je jedino važno. Kada znate da vaša trenutna situacija nije vaš krajnji cilj onda se nemate razloga zabrinjavati jer jer pred vam put pun brojnih mogućnosti u koje vjerujete i koje će postati vaš život onoliko koliko vi to odlučite. A sve ono za što ste brinuli ostat će samo kao komad prašine na vašoj obući kao svjedočanstvo vremena i sredine u kojoj ste prošli.

Kada imate loš dan priznajte da je loš ali ne razmišljajte više o njemu. Okrenite se budućnosti, jer ono što je ispred vas ima neprocjenjivu moć budući da vi niste samo ono što vam se dogodilo i kroz što ste prošli, vi ćete biti ono za što zasučete svoje rukave i danas odlučite napraviti. Samo se odrecite brige koja vas tjera da uvijek mora biti po vašim očekivanjima.

Opustite se i prepustite se životu, vidjet ćete da će na kraju biti mnogo bolje od onoga što ste zamislili.

Piše: Mario Žuvela

savjetnikuspjeha.com

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button