Vijesti iz zemlje

Večer Kur’ana u Gradačcu

U prelijepom ambijentu Reuf-begove džamije u Gradačcu je 31. decembra 2018. godine održana Večer Kur’ana, koja je prisutnima ispunila srca i duše, i učinila da pronađu smiraj u riječima Gospodara. Ovo je bio susret između srca prisutnih i božanske riječi.

Mili glasovi i poruke Kur’ana Časnog

Manifestacija je okupila veliki broj vjernika i ispunila očekivanja organizatora kao i svih onih koji su ovu večer odlučili provesti uz milozvučna učenja Kur’ana Časnog. Dokaz da je ova manifestacija ispunila svrhu svoje realizacije je i činjenica da je džamija bila ispunjena. Imam Reuf-begove džamije hafiz Kemal Mehić je na samom početku skupa zahvalio gostima na dolasku, jer su na tzv. ‘praznik’ odlučili da pokažu da su čvrsti i stabilni vjernici.

Svojim milozvučnim glasovima učenjem Kur’ana prisutne su počastili učači: hafiz Aziz Alili, Ahmed Alili, hafiz Damir Jahić, hafiz Mustafa Mujkić, hafiz Redžo Sivić i Nisad ef. Drndić. Program je obogaćen i izvedbama ilahija. Interpretatori ilahija u Ruef-begovvoj džamiji bili su: Mustafa ef. Tokić, Adnan ef. Kukuljević, Senad Kukuljević, Adil Bilajac, Šejma Mehić i Mehmedalija Mehić, a prigodan vaz je održao Husejn ef. Čajlaković.

Organizatorima čestitamo na uspješno organiziranoj aktivnosti s dovom Uzvišenom Allahu da obilato nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova aktivnost uspješno realizira, te da ova manifestacija u Reuf-begovoj džamiji postane tradicionalna.

Za Akos.ba: Rabija Arifović

Povezani članci

Back to top button