Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Vandali ponovno oštetili džamiju u Trebinju

Vandali ponovno oštetili džamiju u Trebinju

– Muftijstvo mostarsko oštro je osudilo sinoćnji vandalski napad koji se, kako je istaknuto, dogodio ponovno nakon svega dvadesetak dana, te pozvalo sve nadležne da pronađu i sankcioniraju krivce i konačno vrate mir među trebinjske Bošnjake

Vandalski napad na Osman-pašinu džamiju u Trebinju nakon svega dvadesetak dana sinoć se dogodio ponovno prilikom čega su izazvana znatna oštećenja na vjerskom objektu, ali i unesena panika među trebinjske Bošnjake, javlja Anadolu Agency (AA).

Muftijstvo mostarsko oštro je osudilo sinoćnji vandalski napad koji se, kako je istaknuto, dogodio ponovno nakon svega dvadesetak dana, te pozvalo sve nadležne da pronađu i sankcioniraju krivce i konačno vrate mir među trebinjske Bošnjake.

Prilikom sinoćnjeg vandalskog napada na Osman-pašinu džamiju u Trebinju, kako se ističe, oštećena su vrata na abdesthani džamije, njena unutrašnjost i načinjena znatna materijalna šteta.

“Ovaj ponovni napad unio je nemir među trebinjske Bošnjake i odaslao im nedobrosusjedsku poruku. Očekujemo od nadležnih civilnih organa vlasti da javno osude napad na vjerski objekt i izražavamo nadu da će nadležni policijski organi odlučnom istragom razotkriti počinioca ili počinioce ovoga nedjela i izreći primjerene sankcije”, ističu iz Mostarskog muftijstva, pozivajući muslimane Trebinja da s vjerom u Boga, odani svom rodnom kraju, njegujući i dalje kulturu suživota, hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top