Sportske novosti

Vahid Halilhodžić za Al Jazeeru: Nikad nisam imao više ponuda

Bh. stručnjak i donedavni selektor Alžira kaže da je dobio ponudu jednog od najbogatijih klubova na svijetu, ali da je još neodlučan.
 

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić, nakon što je nedavno napustio poziciju selektora reprezentacije Alžira, koju je prvi put doveo u osminu finala Svjetskog prvenstva, kazao je da mu se javljaju najveći svjetski klubovi, te da nikada nije imao više ponuda u karijeri. Halilhodžić, koji se poslije Mundijala u Brazilu odmara na obalama Jadranskog mora, rekao je za Al Jazeeru da je dobio ponudu “jednog od najbogatijih klubova na svijetu”, ali da je još neodlučan.

“Kako kaže, prije SP-a dao je obećanje prijatelju iz Turske da će preuzeti turski klub Trabzonspor, ali sada se, ipak, koleba pored toliko ponuda”, javlja reporter Al Jazeere Emir Delić, koji je razgovarao s Halilhodžićem u Makarskoj. Mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine neće preuzeti, niti ga to zanima, jer smatra da Safet Sušić radi odličan posao i da treba ostati na toj poziciji, jer je bh. reprezentacija napravila sjajne stvari u Brazilu.

Pobjeda za brata Salema

Kako kaže, dobre rezultate i pobjede Alžira na Mundijalu posvetio je svom preminulom bratu Salemu, dugogodišnjem nogometašu i treneru mostarskog Veleža. Nakon poraza od Njemačke u utakmici za plasman u četvrtfinale zaplakao je jer je prvo pomislio na brata…

Opširnije na portalu Al Jazeere:

Halilhodžić za AJB: Nikad nisam imao više ponuda

 

Izvor: Al Jazeeraa

Povezani članci

Back to top button