Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Utrka na 10 km na Igmanu: Članovi AK Novi Grad najbrži

Utrka na 10 km na Igmanu: Članovi AK Novi Grad najbrži

Atletski klub Novi Grad organizirao je drugu otvorenu utrku na 10 kilometara – IGMAN 10 K, koja je jučer održana na Velikom polju u okviru 11. kola Atletske rekreativne lige (ARL).

Događaj je okupio veliki broj takmičara, ljubitelja trčanja i uživanja u prirodnom ambijentu punom zelenila i čistog zraka na nadmorskoj visini od 1.190 metara.

U utrci su sa domaćim takmičarima učestvovali i pripadnici EUFOR-a stacionirani u kampu Butmir, kao i članovi LOT timova. Odlični rezultati nisu izostali, a dobar dio trkača je čak i popravio svoje lično vrijeme u odnosu na rezultat sa prošlogodišnje utrke.

U muškoj konkurenciji, i ove godine, pobjednik je Alija Imamović, član Atletskog kluba Novi Grad, Sarajevo sa rezultatom 0:34.49, drugi je Zaim Šuman iz AK Goražde, dok je treće mjesto zauzeo Kosta Šumar iz AK Bosna, Sarajevo.

U ženskoj konkurenciji, najbrža je bila članica AK Novi Grad Alma Hrnjić sa rezultatom 0:44.38, drugoplasirana je Hanifa Terzić, članica ARL, a treće mjesto osvojila je Merima Pindžo, članica AK Novi Grad.

Kako je ovom prilikom kazao Elmir Ćerimagić, predsjednik Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo, u čijoj organizaciji je održan ovaj sportski događaj, na Velikom polju jučer su se takmičila 123 rekreativca, dok je u utrci Quickie dječije atletske lige, koja se istovremeno održavala, učestvovalo 154 mališana.

„Zadovoljan sam postignutim rezultatom, cijelom organizacijom, odzivom rekreativaca i djece. Malo sam se plašio kako će sve proći, jer nem je vrijeme bilo nestabilno. S obzirom na navedeno, očekujemo da će ovaj event idući put biti još posjećeniji i bolji, što znači da „Atletski porodični dan“ ima potencijal da bude događa broj jedan u Sarajevu“, izjavio je Ćerimagić nakon održane utrke.

U odnosu na utrku iz prošle godine, gdje je bila samo apsolutna kategorija, ove godine organizator se pobrinuo da, pored apsolutne konkurencije budu i starosne kategorije do 35 godina, od 36 do 45 godina i od 46 i stariji.

Svi takmičari su prolaskom kroz ciljnu ravninu dobili medalje, a prva tri plasirana učesnika kod muškaraca i žena u apsolutnoj i kategorijama po godinama dobili su i prigodne statue i vrijedne nagrade sponzora utrke.

Nakon utrke upriličeno je druženje svih učesnika uz tradicionalni ručak u Planinarskom domu „Ozonski raj“.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com