Promo i kataloziVijesti iz zemlje

Uspješno realizovana akcija kurbani 2020

Islamic Relief Bosne i Hercegovine, kao dio porodice Islamic Relief Worldwide se zahvaljuje svim donatorima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u promociji dobročinstva i darežljivosti tokom kampanje Kurbani 2020.

Zahvaljujući vašem povjerenju, pomoći i donacijama vaše kurbansko meso obradovalo je najugroženije u Bosni i Hercegovini i nahranilo je gladne širom svijeta u najranjivijim zajednicama u Africi i Aziji!

Institucije Islamic Relief-a su strogo i sa velikom odgovornošću vodile računa o svim segmentima ispravnosti vaših kurbana, od šerijatskih propisa odabira životinja, preko klanja pa sve do konačne distribucije i izvještavanja o uspješnosti akcije vođene prije Kurban-bajrama.

Zahvaljujući vama i vašoj podršci, 2020. godine uspješno smo implementirali 171 209 kurbana, podijelili smo 599 232 paketa mesa u više od 30 najsiromašnijih zemalja na području Azije, Afrike i Istočne Europe. Ovim podjelama, radili smo za dobrobit preko 3 miliona korisnika, osoba koje su u konstantnoj borbi da sebi obezbijede svakodnevne obroke. Na taj način Islamic Relief je dao svoj doprinos u spašavanju života i borbi protiv ekstremnog siromaštva.
Pridružite nam se našoj Facebook stranici Islamic Relief Bosna i Hercegovina

Hvala što ste nam ove godine pomogli da donesemo više radosti i da obradujemo više onih kojima je Kurban-bajram jedina prilika u godini kada konzumiraju meso!

Hvala što ste sa korisnicima pomoći Islamic Relief-a podijelili istinsku radost kurbana i tako pomogli da ublažimo glad u svijetu tokom blagoslovljenih dana Bajrama.

„Do Allaha neće doprijeti meso njihovo i krv njihova, ali će Mu stići iskreno učinjena dobra djela vaša…” (El-Hadždž, 37)

akos.ba

Povezani članci

Back to top button