Sportske novosti

Uspješno počela borba za 1/4 finale Svjetskog prvenstva beskućnika u Meksiku

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH, odlično je startala na Svjetskom prvenstvu beskućnika u Meksiku,  gdje je odnijela pobjedu i u prve dvije utakmice druge grupne faze u grupi C. Ovaj put savladana je reprezentacija Rumunije rezultatom 7:4.

Još jedna lijepa predstava naše ekipe odigrala se i protiv Bugarske, gdje su naši momci savladali Bugarsku rezultatom 8:4.

“I nakon tri dana igranja i 6 odigranih utakmica naši momci još nijednom nisu teren napustili pognutih glava. Njihova odlična igra nas veoma raduje i veoma smo ponosni na sve ono što oni prikazuju kako na terenu tako i izvan njega.” – izjavili su iz MFS-EMMAUS-a.

Projekat „Malonogometne reprezentacije beskućnika BiH“ je socijalni projekat koji koristi snagu sporta kao osnovno sredstvo za pozitivnu promjenu i doživljaje za ljude sa margine svakog društva u kome se on realizuje. Udruženje MFS-EMMAUS iz Doboj Istoka kao nosioc ovog projekta u BiH jedan je od članica mreže Homeless World Cup-a koju čine partneri iz 74 zemlje svijeta. Igrači, zapravo učesnici u projektu, su mladi iz socijalno ranjivih i marginaliziranih grupa društva, među kojima su beskućnici, prognana i raseljena lica, djeca bez roditeljskog staranja, korisnici smješteni u kolektivnim i izbjegličkim naseljima, kao i pripadnici manjina.

 Akos.ba

Povezani članci

Back to top button
WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.