Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Uspješna saradnja Fondacije Muharem Berbić i CEI “Nahla”

Uspješna saradnja Fondacije Muharem Berbić i CEI “Nahla”

Predstavnici fondacije Muharem Berbić danas su posjetili Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla”, gdje je u toku realizacija zajedničkog projekta “Obuka za catering” na kojoj polaznice usvajaju znanja o pripremi i posluživanju hrane kao i znanja kako pokrenuti vlastiti biznis.

Obuka se izvodi na pripremi slanih i slatkih jela i organizaciji različitih vrsta cateringa (poslovni ručkovi, konferencije, svadbe, rođendanske i druge proslave, događaji na otvorenom i dr.). Radionice iz oblasti cateringa vodi Hamid Kujraković iz Udruženja kuhara BiH.

Nakon završene obuke, polaznice će biti u stanju da samostalno naprave ponudu za bilo koji ugostiteljski sadržaj, te da urade vlastiti biznis plan.

Nastava se izvodi u prostorijama udruženja, a po završetku obuke polaznice će dobiti potvrdu o stečenim kompetencijama i preporuke za dalji razvoj biznisa ili zaposlenje u firmama koje se bave cateringom.

Lejla Pačariz iz Fondacije Muharem Berbić posjetila je radionicu i upoznala se sa konceptom rada i organizacijom teoretske i praktične nastave. Izrazila je zadovoljstvo sa dostignutim stepenom znanja koje su polaznice prezentirale, zaželjela im uspjeh u daljem radu i iskazala spremnost za angažman polaznica u organizaciji cateringa ove Fondacije u budućnosti.

Sehija Dedović direktorica CEI “Nahla” obratila se polaznicama kroz predstavljanje projekta “Obuka za catering”, koji treba da osposobi žene za tržište Bosne i Hercegovine, te izrazila svoje povjerenje da će sa stečenim kompetencijama brzo doći do zaposlenja ili pokrenuti vlastiti posao.

akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top