Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Uspješna privatizacija u Tešnju: Mann+Hummel ostvario prihod od blizu 60 miliona KM

Uspješna privatizacija u Tešnju: Mann+Hummel ostvario prihod od blizu 60 miliona KM

Povodom obilježavanja 10 godina uspješne privatizacije firme MANN+HUMMEL BA, održana je panel diskusija na temu Pozitivni aspekti privatizacije.

Na panel diskusiji su učestvovali Hansjörg Herrmann, potpredsjednik grupacije MHBA za Europu, Mahmut Galijašević, direktor MHBA u BiH, Premijer ZDK Miralem Galijašević, Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore FBiH i Nina Pobrić, Direktorica odjela za promociju ulaganja – FIPA, te općinski načelnik Suad Huskić.

Tokom diskusije akcentirano je da je Agencija za privatizaciju ZDK i MANN+HUMMEL Njemačka su 22.12.2005. godine potpisali ugovor o kupoprodaji dionica preduzeća UNICO FILTER, Fabrika filtera d.d. Tešanj.

Uspješno proveden postupak privatizacije preduzeća UNICO FILTER dd Tešanj značajan je i za širu društvenu zajednicu. Osim brenda MANN-FILTER, novi vlasnik je odlučio zadržati i brend UNICO FILTER.

Danas je MANN+HUMMEL BA moderna i dinamična kompanija koja je u svojoj organizaciji i procesima implementirala niz standarda i alata, što omogućava ispunjenje zahtjeva i najzahtjevnijih kupaca.

U prošloj godini proizveli su blizu osam miliona filtera i ostvarili prihod od blizu 60 miliona maraka. Ove godine prihod će biti za dva miliona veći.

Akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top