Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Uspjeh Energoinvesta u Alžiru: Za dobar posao nagrađeni novim ugovorima

Uspjeh Energoinvesta u Alžiru: Za dobar posao nagrađeni novim ugovorima

Energoinvest d.d. Sarajevo trenutno radi na više projekata izgradnje trafostanica u Alžiru. Tokom jula uspješno je okončan jednomjesečni probni rad nove 60/30kV trafostanice El Ghrous u Alžiru, što je još jedan uspjeh Energoinvesta na vrlo.

Uspjeh je tim veći ako se uzmu u obzir teški uslove rada u alžirskoj pustinji u zahtjevnom tržištu ove zemlje.
regiji Tolga-Biskra, saopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću Energoinvesta.

Ova kompanija u Alžiru gradi još dvije trafostanice ovog tipa, za istog investitora, alžirski elektroprenos – Sonelgaz GRTE.

Trafostanica Mahdia je završena, ispitana i čeka se nalog investitora za uključenje na mrežu i probni rad. Na drugoj trafostanici, El Karma, u toku je elektromontaža, a njeno puštanje u rad očekuje se krajem ove ili početkom naredne godine.

“Samo riječi pohvale stižu Energoinvestu i ekipi u Alžiru od investitora, alžirskog elektroprenosa – Sonelgaz, kojima uspješna realizacija projekata u ovim teškim vremenima predstavlja veliki uspjeh. A da ne ostane samo na riječima hvale, isti investitor se pobrinuo i Energoinvestu dodijelio nova tri ugovora na proširenju šest trafostanica ukupne vrijednosti četiri miliona eura. Radovi na ovim projektima počet će još ove godine”, kazao je direktor Energoinvestovog Inženjeringa za elektroenergetiku Adnan Brkić.

Osim ovoga, Energoinvest kod istog investitora ima ugovoren najveći projekat po principu “ključ u ruke” u poslijeratnom periodu – trafostanice 400/220kV i 220/60kV El Milia, čija ukupna vrijednost prelazi 50 miliona eura. Obje trafostanice su u fazi izgradnje, a Energoinvestov Inžinjering za elektroenergetiku upravo priprema isporuku posljednjeg seta opreme za ugradnju.

“Očigledan je veliki potencijal tržišta Alžira u energetici i slijedi nastavak aktivnosti na realizaciji postojećih, kao i dobijanju novih projekata”, navodi se u saopćenju Energoinvesta.

Indikator.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top