Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kupujmo domaće i halal > Uskoro nova Vispakova edukativno-zabavna akcija za cijelu porodicu “Bosanska kuhinja u mom domu”

Uskoro nova Vispakova edukativno-zabavna akcija za cijelu porodicu “Bosanska kuhinja u mom domu”

Vispak je ovih dana priredio puno iznenađenja za ljubitelje bosanske kuhinje. Tajna dodatak jelima s povrćem, Begova čorba, Tarhana, Sarajevska i drugi delikatesi bosanske kuhinje naći će se u središtu pažnje. Cilj novog edukativno – zabavnog projekta je Vispakove začine, čorbe i supe predstaviti pod motom „Bosanska kuhinja u mom domu“, te upoznati domaćice i majke sa neizostavnim Vispak začinima, kao jednim od važnih elemenata bosanske kuhinje.

Ovom prilikom izdvajamo pilot projekat koji će se provesti u OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, čija realizacija počinje u četvrtak 12. novembra, i u kojem će se djeca upoznati sa čarima bosanke kuhinje. Cijeli projekat ima zadatak podstaći kreativnost i motivaciju kod djece i roditelja u zajedničkom podizanju svijesti o bosanskohercegovačkom kulturnom nasljeđu.
Radit će se sa djecom od 2. do 5. razreda. “Sa djecom ćemo raditi male radionice koje će imati za cilj da tradiciju bosanske kuhinje približimo najmlađima, te ih motivišemo da urade literarni ili likovni rad na temu “Bosanska kuhinja u mom domu”. To će biti jedna interesantna priča jer ćemo na kreativan način podstaći timski rad, a Vispak čorbe i začini odigrat će ulogu ključnih čuvara bosanske kuhinje. Konkurs će trajati do 23. decembra, a onda u sedmici prije Nove Godine priredit ćemo završnu manifestaciju i proglasiti najbolje.

Ovo je pilot projekt i nadamo se da ćemo nakon ove škole, ovu zanimljivu priču o bosanskoj kuhinji ispričati zajedno sa učenicima u školama širom Bosne i Hercegovine”, riječi su Zerine Muco brand managera Vispakovog programa proizvoda bosanske kuhinje. Neka najbolji burek pobijedi
Na promo pakovanjima „Tajna“ proizvoda nalazit će se naljepnica „Mama ja želim za ručak – ____________“, u vidu prepuštanja odluke za bosanska jela, našoj djeci. Naravno, majke će učestvovati u projektu sa zadatkom da skuhaju odabrano bosanko jelo. Pored toga, djeci ćemo dati letak na kojem će biti pismo posvećeno majci. „Dragi/a, na pakovanju Tajna, dodatak jelima s povrćem stoji najdraže jelo tvoga djeteta, potrudi se i ispuni očekivanja. Do 21. decembra 2015. napravite jelo te izdvojite malo vremena da pomognete Vašem slatkišu da uradi najbolji literalni ili likovni rad na temu „Bosanska kuhinja u mom domu“. Očekuju Vas mnoge nagrade: 2 x tablet, 3 x školski pribor i 10 x poklon paket. Družimo se, razvijajmo kreativnost naše dječice i učimo zajedno o našoj tradiciji. Sretno!“ Tajna bosanske kuhinje! U periodu od 21. do 26. decembra Vispakov stručni žiri će donijeti odluku o tome ko su 15 najboljih. Za kraj, bit će priređena izložba fotografija bosanskih jela.

Neka najbolji burek pobijedi!

halalmagazin.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top