Književni kutak

Uskoro iz štampe: Knjiga “MALI EKOLOG“

Knjiga je protkana ajetima i hadisima koji govore o ekološkoj djelatnosti.  Pored toga što je prilagođena djeci, pogodna je i za roditelje i odgajatelje kojima može biti od izuzetne važnosti kada je riječ o islamskom-ekološkom odgoju.

Knjiga podstiče na ekološko djelovanje po islamskim standardima, ukazuje na bitnost spoznaje o tome da je Uzvišeni Allah stvorio prirodu prema kojoj se moramo odnosi sa poštovanjem, što podrazumijva konkretne ekološke radnje poput: lijepog odnosa prema životinjama, uklanjanje prepreke sa puta, recikliranja, konzumiranja zdrave ishrane i sl. Knjiga je protkana ajetima i hadisima koji govore o ekološkoj djelatnosti.  Pored toga što je prilagođena djeci, pogodna je i za roditelje i odgajatelje kojima može biti od izuzetne važnosti kada je riječ o islamskom-ekološkom odgoju.  Knjiga se sastoji od 106 stranica sa ilustracijama u boji.

Iz recenzije prof. dr. Izeta Pehlića: “Rukopis, pod naslovom MALI EKOLOG, autora Vedada Mustedanagića, predstavlja vrlo korisnu metodičku publikaciju iz domena ekologije za dječiji uzrast. Rukopis se sastoji iz deset tematskih cjelina koje pokrivaju različita tematska područja ekologije iz islamske perspektive. Struktura rukopisa je jasna i pregledna, a stil pisanja razgovjetan i metodički oblikovan u formi priče ili kazivanja. Rukopis prati logičan slijed tema koje su usmjerene na razumijevanje islamske perspektive odnosa prema čovjekovom bliskom okruženju.”

“Imajući u vidu da ispunjava sve kriterije metodičke publikacije, sa posebnim zadovoljstvom rukopis pod naslovom „MALI EKOLOG“, autora Vedada Mustedanagića, preporučujem za objavljivanje i štampu. Bez sumnje, rukopis će biti vrlo korisno štivo za muallime, odgajatelje i stručnjake različitih profila koji rade u ranom odgoju, studente koji se pripremaju za odgojni rad sa djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, te roditelje koji bi u najvećoj mjeri trebali biti zainteresirani za cjeloviti (pa i ekološki) razvoj vlastitog djeteta. ”

Naziv knjige: Mali ekolog

Autor: Vedad Mustedanagić

Recenzenti: prof. dr. Izet Pehlić

Ahmed Čolić, MA

Lektor: Sumeja Đurić

Uvez i veličina: tvrdi dimenzija 21×21

Kontakt: 060 357 99 25

Cijena: 20 KM

Do prvog septembra (01.09.2021.) svako ko naruči knjigu (preplati se) dobiće besplatnu dostavu, bilo ličnim preuzimanjem za mnoge gradove ili slanjem preko pošte.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button