Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Uručeni ključevi novoizgrađene kuće četveročlanoj porodici Delić

Uručeni ključevi novoizgrađene kuće četveročlanoj porodici Delić

Od 2014. godine MFS-EMMAUS je izgradio 68 kuća od čega je najviše kuća izgrađeno tokom poplava, izvršena je rekonstrukcija na 11 kuća te 2 Udruženja.

Među njima je i kuća za porodicu Delić iz Kladnja. Kuća je izgrađena u rekordnom roku udruženim sredstvima MFS- EMMAUS-a i Udruženja “Crveno-bijela- crvena- radost” iz Tuzle.

“Sramežljivo veseli osmijeh djece koja su ugledala svoju novu kuću iznova budi u nama nevjerovatnu pokretačku snagu da nastavimo sa istim i sličnim projektima. Sredstva za izgradnju ove kuće obezbijeđena su iz humanitarnih kasa MFS-EMMAUS-a koje su postavljene širom Bosne i Hercegovine u različitim privrednim, trgovačkim i zanatskim centrima.

Primopredaji ključeva porodici Delić prisustovao je Senad Smajić, sekretar MFS Emmaus-a, predsjednik udruženja Crveno bijela crvena radost Maid Sarvan, Refik Avdić direktor Centra za socijalni rad općine Kladanj, Salihović Jasmin savjetnik načelnika općine Kladanj i Adem Halilović direktor firme “Invest Gradnja” koja je angažovana za izgradnju kuće ovoj porodici.

Da podsjetimo, porodica Delić je živjela u bezuslovnoj prostoriji napravljenoj od dasaka, bez poda, struje i izolacije.

MFS-EMMAUS trenutno gradi još tri kuće, za porodice Milkić i Bašić u Gračanici I Mehmedbegović u Živinicama. Sve tri porodice žive u jako lošim stambenim uvjetima tako da nam je cilj da kuće budu useljive do zime.

Svi oni koji žele podržati naš rad i pomoći nam u ovoj namjeri mogu to učiniti uplatom sredstava na račune:

Intesa Sanpaolo Banka

1542001100085746

Devizni račun:

SWIFT: UPBKBA 22

IBAN: BA39 1542 0011 0008 5746

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Paypal: [email protected]

Dobro se boljim vraća!

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top