Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Upriličeno druženje omladine džemata Gubavice i omladine Info servisa

Upriličeno druženje omladine džemata Gubavice i omladine Info servisa

Dana 05. 03. 2017 god. u džematu Gubavica (Medžlis IZ Mostar) upriličeno je lijepo i korisno druženje omladine džemata i Info servisa.

Poslije klanjanja jacije namaza, druženje omladine održalo se u prostorijama spomen sobe pomenutog džemata.

 Na samom početku druženja proučen je odlomak iz Kurana Časnog, a proučio ga je aktivist Info servisa Mirza Bašić.

Poslije učenja, omladini se obratio Imam džemata Abaz ef. Tule koji je izrazio toplu i iskrenu dobrodošlicu omladini Info servisa. Abaz ef. je u nekoliko riječi predstavio svoj džemat gostima iz Info servisa, nakon čega se prisutnima obratio i Enes Spahalić koji je govorio o samoj potrebi saradnje, te što većeg broja sastanaka i druženja između omladine putem kojih će se razvijati i nova poznanstva, ali i novi korisni projekti.

U nastavku prisutnima se sa  par riječi obratio i Mirza Bašić koji je prestavio rad i djelovanje Info servisa, istakavši da mladi moraju biti velika pokretačka snaga ovog društva i šire zajednice. ”Moramo dati svoj doprinos i svoj trud za svoju vjeru” – naglasio je Mirza.

Prisutnima se također obratio i kordinator Info servisa Arnel ef. Demirović, naglasivši da je cilj ovih omladinskih susreta  da se omladina poveže i uveže u jedan zajednički tim koji će davati i doprinositi mnoga dobra za svoju zajednicu.

Druženje se nastavilo u lijepom ambijentu i ozračju, gdje su prisutni postavljali izlagačima mnoga zanimljiva pitanja koja tište mlade ljude danas, ali se razgovaralo i o novim projektima i idejama, kao i o suradnji Info servisa sa ovim džematom u narednom periodu.

Molimo Allaha dž.š. da našu omladinu pomogne na putu dobra i da učvrsti njihove korake na putu Istine i međusobnog zajedništva.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top