Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Umrežavanje pet domaćih banaka: Besplatno podizanje novca sa 104 bankomata

Umrežavanje pet domaćih banaka: Besplatno podizanje novca sa 104 bankomata

BBI, PBS, IKB, Union i Vakufska banka u BH mreži

 

Danas je u Sarajevu upriličena svečana ceremonija potpisivanja Ugovora o širenju BH mreže bankomata. Stavljanjem svog potpisa na Ugovor o pristupanju BH mreži bankomata Vakufska banka se pridružila projektu BH mreže u kojem se od ranije nalaze Bosna Bank International (BBI), Investiciono-komercijalna banka Zenica (IKB), Privredna banka Sarajevo (PBS) i Union banka Sarajevo.

BH mreža je sporazum banaka kojim se njihovim klijentima, korisnicima debitnih kartica, omogućava besplatno podizanje gotovine na zajedničkoj mreži bankomata. Realizacija projekta  pet bh. banaka uspostavlja mrežu više od 100 bankomata  širom Bosne i Hercegovine, sa tendencijom daljeg širenja mreže.

Značaj implementacije projekta ogleda se u porastu zadovoljstva klijenata banaka, kojima će biti omogućen pristup sredstvima na tekućem računu bez bilo kakve naknade na znatno većem broju bankomata u odnosu na dosadašnji broj. U odnosu na druge bankarske grupacije u Federaciji,  BH mreža bankomata zauzima visoko  treće mjesto i peto u RS-u.

Realizacija projekta moguća je zahvaljujući infrastrukturi Bamcarda, jedinstvenog domaćeg procesnog centra, koji banke učesnice projekta koriste za procesiranje kartičnih transakcija.

 

Amer Bukvić:  BBI banka u narednom periodu planira dalje širenje na cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine

 

„BBI zajedno sa svojim partnerima iz BH mreže putem ovog projekta približava se  građanima BiH. Sada smo svi zajedno, svih pet banaka, lakše dostupni svim građanima na cijeloj teritoriji naše zemlje. Korisnici debitnih kartica članica BH mreže od danas mogu podizati novac na 104 bankomata u BiH što će olakšati njihove finansijske transakcije. U odnosu na druge bankarske grupacije u Federaciji BH mreža nalazi se na trećem mjestu.

 

BBI banka u narednom periodu planira dalje širenje na cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine kako bi bili što bliže korisnicima usluga. Koristeći različite izvore finansiranja i dalje ćemo dugoročno, podržavati razvoj ekonomije u našoj zemlji. Želim naglasiti da će kompletan tim BBI banke, kao i ja u budućnosti aktivno raditi na unapređenju kvalitete usluge za naše klijente, a u cilju što adekvatnijeg odgovora na njihove zahtjeve, potrebe i očekivanja. U skladu s tim, naglasak stavljamo na etičko poslovanje, transparentnost i partnerski odnos sa svakim našim klijentom ponaosob. I dalje nam je u fokusu obezbjeđenje povoljnih izvora finansijskih sredstava, a kroz različte programe stipendiranja i humanitarne akcije, te organizaciju Sarajevo Business Foruma ostajemo  prepoznatljivi kao društveno odgovorna institucija” izjavio je direktor BBI banke Amer Bukvić.

 

“Klijenti Union Banke koji posjeduju VISA Electron debitnu karticu, će od danas biti u mogućnosti podizati  novac bez kamata i naknada, na preko 100 bankomata širom Bosne i Hercegovine. Primarni cilj potpisivanja ovog sporazuma je kvalitetnija, jeftinija i pristupačnija usluga našim građanima, čime se odražava bit naše poslovne strategije. Prirodno je da Union Banka kao jedina komercijalna banka u većinskom državnom vlasništvu (FBiH) podržava ovaj projekat koji će omogućiti veći kvalitet uz istovremeno smanjenje troškova krajnjim korisnicima. Ovim putem pozivamo i druge banke koje posluju na tržištu da se priključe ovom projektu, ali i da iniciramo druge projekte sa ciljem poboljšanja cjelokupnog ekonomskog ambijenta” izjava je direktor Union Banke Vedrana Hadžiahmetovića.

 

Akos.bA

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top