Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moja putovanja > Umra sa Relax Toursom, putovanje koje se ne zaboravlja…

Putovanje na Umru od nedavno možete obaviti i posredstvom agencije Relax tours.

Umra sa Relax Toursom, putovanje koje se ne zaboravlja…

Da podsjetimo Umra je hodočašće u Meku koje obavljaju muslimani, i može biti obavljeno u bilo koje doba godine.
Postoji 5 lokacija na kojima, prije dolaska u sveti grad – Meku, hodočasnici moraju obući Ihram, ukoliko namjeravaju ući u Masjid al Haram, zbog obavljanja Umre ili Hadža. Umra je obred koji se sastoji od Tavafa i Sa'ja, naravno uz iskren nijjet približavanja Allahu dž.š.


Umra je svakako lični doživljaj i iskustvo koje zahtijeva i osobnu inventivnost, traganje za smislom, smirajem duše itd.

Po povratku sa Umre u organizaciji Relax Toursa, jedan od posjetitelja, poslao je pismo zahvale orgnizatoru koji prenosimo u cjelosti:

“Evo dan nakon dolaska sabiremo dojmove sa obavljene Umre, pa da Vam napišemo pismo zahvale za odličnu organizaciju ovog posjeta Svetim nam mjestima!

Sveto putovanje na koje smo s Vama išli je odlično organizovano. Najbitniji dio putovanja, obavljanje same Umre, je urađeno po propisima kako sam i očekivao, pošto mi je ovo već treći put da idem na Sveta mjesta (2013, 2015 i 2018 godine) i bio sam upoznat od ranije kako sve mora biti urađeno.

Vaši vodiči su nas oduševili – to su visoko obrazovani kadrovi što se jasno vidjelo po njihovom znanju u obavljanju propisa Umre i preporučavam da ih opet zovete kad organizirate Umro ponovno. Jer ovo ipak nije turističko putovanje nego odazivanje Allahu na Njegov poziv da se radi Njega obavi Umra i Hadž.

Nikad do sada nisam doživio takvu empatiju i osjećaj za ljudske potrebe kao ovaj put. A bilo je svakvih zahtjeva koje su i više nego dobro odradili.

Hvala Vam i na odabiru hotela! Hoteli su bili na extra lokacijama, blizu Harema. Toliko blizu da kad bi ezan zaučio, do kraja ezana sam već bio u džamiji, uključujući u Mekku. I još su imali i ezan uživo iz Harema koji se čuje u sobi. Predivno!!! A o hrani ni ne treba mnogo pričati, sve je bilo više nego ekstra i u dovoljnim količinama, tako da smo se više mogli posvetiti namazu i samoj Umri.

S željom da nam Vi opet budete sebeb ovog putovanja,

Selam alejkum

Zlatko Vejzović

Ukoliko ste zainteresirani za obavljanje Umre posjetite http://www.relaxtours.com/page.php?id=735 ili ih kontaktirate putem tel: : +387 33 270 060, Tel: +387 33 263 330

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com