Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Uklonjene ljetne bašte iz četiri ulice u Starom Gradu: Bašta u Štrosmajerovoj ulici uklonjena uz pomoć policije

Uklonjene ljetne bašte iz četiri ulice u Starom Gradu: Bašta u Štrosmajerovoj ulici uklonjena uz pomoć policije

  Da će ljetne bašte biti uklonjene najavljeno je vlasnicima ugostiteljskih objekata prošlog mjeseca s tim da je krajnji rok bio 15. septembar, navode iz Sektora za odnose sa javnošću općine Stari Grad

  Uposlenici Službe za komunalne i inspekcijske poslove općine Stari Grad uklonili su sve ljetne bašte i tende u ulicama Ferhadija, Trg fra Grge Martića, Zelenih beretki, Muvekita i Štrosmajerova, javlja Anadolu Agency (AA).

Da će ljetne bašte biti uklonjene najavljeno je vlasnicima ugostiteljskih objekata prošlog mjeseca s tim da je krajnji rok bio 15. septembar, navode iz Sektora za odnose sa javnošću općine Stari Grad.

Vlasnicima su, kako je istaknuto, uručena rješenja o prestanku prava na privremeno korištenje javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašti jer se nisu pridržavali odredbi navedenih u rješenjima i koristili su površinu izvan utvrđenih gabarita.

“Sve bašte i tende ukoljene su na vrijeme s tim što je jutros u Štrosmajerovoj ulici zateknuta ljetna bašta jednog kafića koja je uz pomoć komunalnih uposlenika i policije uklonjena”, rekli su iz Općine Stari Grad za AA.

U sklopu rješenja uklonjeno je16 čeličnih konstrukcija sklopivo-rasklopivih tendi na fasadama zgrada te na ulicama čime je Ferhadiji vraćen nekadašnji izgled.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top