Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Ujedinjeni Arapski Emirati u Novom Pazaru izgradili dijagnostički centar, školu i vrtić

Ujedinjeni Arapski Emirati u Novom Pazaru izgradili dijagnostički centar, školu i vrtić

Objekti koji će građani Novog Pazara, Raške, regije Sandžak i sjevernog Kosova koristiti, spadaju u najmodernije u Srbiji i za njih je izdvojeno oko sedam miliona evra   U Novom Pazaru danas su otvoreni novi Dijagnostički centar, školu i vrtić, izgrađeni sredstvima Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).
Objekti koji će građani Novog Pazara, Raške, regije Sandžak i sjevernog Kosova koristiti, spadaju u najmodernije u Srbiji i za njih je izdvojeno oko sedam miliona evra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, vicepremier Rasim Ljajić, više članova vlade kao i ambasador UAE u Srbiji Juma Rashid Al Dhaheri su zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave obišli novosagrađene objekte i razgovarali s osobljem, građanima i djecom.
U novopazarskom naselju Dohoviće je, pored stare, podugnuta nova škola sa najsavremenijom opremom, kabinetima i sportskom halom, a uz prateće sadržaje je i vrtić.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić je na svečanosti ispred nekoliko hiljada građana poručio da će se, dok je on premijer, Vlada Srbije jednako odnositi prema svim građanima, bilo da su Srbi ili Bošnjaci.

“Jednako ću se odnositi prema svim građanima. Bilo da je Bošnjak ili Srbin, Srbin ili Bošnjak, hoću da znate da ću se jednako odnositi prema svim građanima i podjednako brinuti o svakom detetu, čoveku. Sa ovim što smo uradili uspeli smo to i da pokažemo”, rekao je Vučić u obraćanju okupljenima u Novom Pazaru. 

Ambasador UAE u Beogradu Juma Rashid Al Daheri rekao je da je vlada UAE dodijelila ove objekte Srbiji kao simbol prijateljstva.
Potpredsjednik srbijanske vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je rodom iz Novog Pazara, rekao je da je ovo veliki dan, jer se radi o najvećoj investiciji u historiji tog grada.

“Ne pamtim da je neko na ovakav način pomogao Novom Pazaru i svim ljudima koji ovde žive”, rekao je Ljajić, naglasivši da je ovo bio najznačajniji dan u godini.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnje posjete Novom Pazaru obišao i žitelje sela Deževa, gdje je rođen Sveti Sava. On je kao prvi predsjednik Vlade Srbije koji je obišao to mjesto obišao pravoslavnu crkvu u izgradnji, obratio se i razgovarao sa sveštenicima i ljudima iz tog mjesta.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com