>
Udruženje žena MIZ Livno pokreće projekat hidžame za žene Udruženje žena MIZ Livno pokreće projekat hidžame za žene
Obzirom da žene nisu upućene u metode liječenja inspirirana sunnetom Božijeg Poslanika, a.s., ideja je da im prezentiramo hidžamu kao jednu od uspješnih načina... Udruženje žena MIZ Livno pokreće projekat hidžame za žene

Obzirom da žene nisu upućene u metode liječenja inspirirana sunnetom Božijeg Poslanika, a.s., ideja je da im prezentiramo hidžamu kao jednu od uspješnih načina liječenja u svijetu, te da im ponudimo mogućnost da i same isprobaju tu metodu.

Obzirom da je Livno prilično udaljeno od svih većih centara sa bošnjačkom većinom, tako su i sve hadžamke daleko, što dodatno otežava susretanje žena iz Livna sa ovom metodom liječenja. Cilj ovog projekta je educirati što veći broj žena o hidžami kao metodi liječenja sve više prisutnoj u medicini, te u alternativnoj medicini, te im pružiti mogućnost da se prijave na tretman i isprobaju lično. A naravno, sveopći cilj je oživljavanje korisnog sunneta našeg poslanika, Muhammeda, a.s.

Shodno kazanom, Udruženje žena ovaj projekat otvara predavanjem o hidžami, koje je održala muallima Alma Poljić Alić za sve zaintersirane žene, a sljedeći korak je organiziranje tretmana hidžame za sve koje se za to odluče. Ovaj projekat Udruženje žena realizira u saradnji sa IGMG Balkan, odjel za žene kojeg predstavlja Sumejja Abdulaziz, kojima smo duboko zahvalni što su prepoznali naš trud i odgovorili na upit o saradnji.

Tretmani hidžame realizirani su u prostorijama Udruženja, za više od 35 žena, a tretmane je izvodila hadžamka sa dugogodišnjim iskustvom, Mersiha Šehić Velagić. Sretni smo što možemo organizirati ovakve i slične aktivnosti za sve žene u Livnu, time donoseći što više programa kojima kojima mogu da se okoriste.

Udruženje žena MiZ Livno svakodevno nastoji da doprinese kvalitenijem životu žena u Livnu, nudeći različite aktivnosti, programe, prilike za usavršavanja, koje smišljaju i organizariju muallime Medžlisa Livno.

Šejla Mujić Kevrić, koordinatorica odjela za rad sa ženama

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.