Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Udruženje žena MIZ Livno na božićnom sajmu rukotvorina treću godinu zaredom

Udruženje žena MIZ Livno na božićnom sajmu rukotvorina treću godinu zaredom

Udruženje žena MIZ Livno je treću godinu zaredom uzelo učešće na božićnom sajmu ”Zlatne ruke Livnjaka” u poslovnom trgovačkom centru “Forum” u Livnu. Riječ je o izložbeno-prodajnom sajmu rukotvorina i ostalih ljekovitih i prehrambenih prerađevina, koji dva dana bude mjesto susreta, interakcije, upoznavanja učesnika, razmjene ideja, ali i neke simbolične zarade.

Možemo reći da je ovo bio dosad najbolji sajam, kako za prisutne izlagače, tako i za naše Udruženje.

Na sajmu je uzelo učešće više od 50 izlagača iz cijelog kantona, s ciljem promoviranja kreativnog i ručnog rada mladih, žena, nezaposlenih pojedinaca, udruženja koja imaju za cilj motivirati svoje članove na uključenost u zajednicu i lično usavršavanje. Udruženje žena MIZ Livno na sajmu su izložile levhe rađene tehnikom zlatoveza, slike u aluminijskoj foliji, nakit i tespihe, cvjetove Srebrenice i dekupaž ukrasne kutije.

Medžlis IZ Livno kroz različite programske sadržaje nastoji djelovati izvan ustaljenih okvira, te ponuditi svojim članovima i članicama načine da budu uključeni u svoju zajednicu, a da mogu živjeti i djelovati prema principima svoje vjere. Na ovaj način također šaljemo pozitivnu poruku našim sugrađanima u Livnu kojima dolaze blagdanski dani, da smo otvoreni saradnici u projektima u kojima podržavamo zajedničke vrijednosti.

Piše: Šejla Mujić Kevrić

AKos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top