Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Udruženje “Svitanje”: Uručena donacija lijekova u vrijednosti 112 774 KM zdravstvenim ustanovama SBK

Udruženje “Svitanje”: Uručena donacija lijekova u vrijednosti 112 774 KM zdravstvenim ustanovama SBK

Danas je u Novoj Biloj kod Travnika obavljena primopredaja lijekova na osnovu sporazuma između Udruženja “Svitanje” Sarajevo, Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine i Ministarstva zdravstva i socijalne politike Srednjobosanskog kantona.

Donaciju je uručio predsjednik Udruženja gospodin Mahir Agić uz prisustvo generalnog sekretara Crvenog križa gospodina Namika Hodžića i predstavnika Ministarstva.

Donaciju lijekova u vrijednosti od više od 112.774,14 KM obezbijedilo je Udruženje “Svitanje” u saradnji sa donatorima Islamic Help iz Velike Britanije i United Muslim Relief iz Sjedinjenih Američkih Država.

Lijekovi će biti upotrebljeni u svrhu liječenja bolesnika koji borave u bolničkim ustanovama na području Srednjobosanskog kantona, za potrebe liječenja pacijenata u domovima zdravlja te ambulantama na tom području. Većina lijekova su lijekovi sa esencijalne liste tako da će ova donacija biti od velikog značaja za lokalno stanovništvo. 

Lijekovi će biti uskladišteni do naredne sedmice u lokalnoj bolnici u Novoj Biloj nakon čega će se vršiti distribucija istih po ostalim zdravstenim ustanovama prema odluci Ministarstva.

Ovom donacijom je Udruženje “Svitanje” Sarajevo, koje je pridružena članica AKOS-a, pokazalo značajnu društvenu odgovornost i brigu za rješavanje problema građana koji imaju potrebu za liječenjem.

Više u prilogu TV KISS

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top