Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Udruženje Svitanje: Počeo ciklus predavanja Sira Allahovog Poslanika a.s.

Udruženje Svitanje: Počeo ciklus predavanja Sira Allahovog Poslanika a.s.

Studentski sektor Udruženja Svitanje je otpočeo novi ciklus predavanja pod nazivom Sira Allahovog Poslanika s.a.v.s. sa profesorom Ibrahimom Bukvićem

Prvo predavanje je održano u utorak, 25.10.2016. sa početkom u 19:00 sati u prostorijama Udruženja Svitanje.

Veliku zainteresovanost za ovu tematiku je pokazao odziv ljudi svih generacija, koji su došli da slušaju o najboljem čovjeku koji je ikad hodio Zemljom. Profesor je u samom uvodu spomenuo kako učenjem Sire Božijeg Poslanika s.a.v.s. spoznajemo razloge objave ajeta i na taj način nastojimo slijediti put njegovog života, a kroz prisjećanje u namazu na te ajete, pospješujemo odvraćanje od svega što je ružno. nja, gdje će se odvijati i u prestojećem periodu.

Prof. Bukvić je podsjetio sve prisutne i na zauzimanje Muhammeda s.a.v.s. za svoj ummet na Sudnjem danu, onda kad nas svi napuste.
Predavanje je počelo sa pričom o periodu prije rođenja Muhammeda s.a.v.s, odnosno sa pričom o kralju koji je sebe smatrao božanstvom i dječakom koji pored toga što je učio za čarobnjaka dolazi na put istine i prima islam, a poslije zahvaljujući njegovom žrtvovanju čitav grad počinje obožavati Jedinog Gospodara.

Na kraju je održana nagradna igra, gdje je jedna od učesnica osvojila knjigu Jusufa El-Karadavija, Razumjevanje prioriteta.
Kroz prijatna i ugodna druženja, Studentski sektor Svitanje nastoji da približi zainteresovanu publiku univerzalnim principima islama, da im da odgovore na pitanja i napravi pogodnu atmosferu za upoznavanje i razmjenjivanje korisnog znanja.
Očekujemo vas i sljedeći utorak u istom terminu, kada ćemo nastaviti govoriti o periodu prije rođenja Poslanika, a i o samom životu Muhammeda s.a.v.s.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE

#PokreniSePromjeniSe

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top