Sportske i ekološke aktivnosti

Udruženje Svitanje organizovalo izlet na Hrasnički stan

Studentski sektor Udruženja Svitanje je organizovao pohod na Igman odnosno lokaciju Hrasnički stan u nedjelju 25.09.2016. godine.

Nakon izleta na Skakavac i Trebević Udruženje Svitanje je za svoje članove i prijatelje organizovalo izlet na Hrasnički stan. Vodič grupe je bio Jasmin Galijatović, član Studentskog sektora Svitanja, a učesnici ovog pohoda su imali priliku da planinareći oko 4 sata u jednom pravcu, uživaju u ljepotama pašnjaka, šuma i pejzaža koji krase Igman i odredište prema kojem su pošli, Hrasnički stan.

Nakon što su stigli na odredište, napravili su predah uz ručak i namaz, a zatim je Neira Turulja, članica Studentskog sektora, održala radionicu pod nazivom “Šta znači moja pripadnost islamu”. Kroz ovu radionicu su obrađivali nekoliko povezanih tematika, koje su predstavnici grupa izlagali. 

Ovaj izlet je bio jedinstvena prilika da se mladi ljudi, sličnih razmišljanja i ambicija druže i razmjenjuju ideje, zbog čega je u planu još više ovakvih druženja i pravljenje sličnih aktivnosti.
Ovim putem se želimo zahvaliti svim učesnicima, sa željom da ćemo se i u narednom periodu družiti na sličnim programima koji imaju za cilj upoznavanje omladine sa univerzalnim vrijednostima, kao i ugodno i korisno druženje.

Fotogaleriju sa izleta možete pogledati ovdje.

Ukoliko želite učestvovati u aktivnostima Udruženja kontaktirajte se putem maila: st.sektor.svitanje@gmail.com 

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button