Ostale aktivnosti

Udruženje Svitanje: Održan sastanak sa ministrom za raseljene osobe i izbjeglice

U ponedjeljak, 14.11.2018. godine, delegacija Udruženja Svitanje, koju su činili Adnan Ljevo, predsjednik Udruženja; Jasmin Moco, sekretar Udruženja i Rabija Mehmedović, koordinatorica projekta Dajte im razlog za osmijeh, posjetila je Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice i tom prilikom održala sastanak sa ministrom dr. Edinom Ramićem.

Tom prilikom je ministar Ramić upoznat sa projektom Dajte im razlog za osmijeh, koji je realizovan pred početak školske godine, a kojim je bilo obuhvaćeno 1050 djece sa područja manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, kojima su podijeljeni ruksaci sa priborom.

Značaj ovog projekta je prepoznalo i Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice koje je bilo generalni pokrovitelj projekta.

Razgovarano je i o projektima Udruženja i Ministarstva, te je istaknuta želja sa saradnjom na projektima edukacije povratničke djece.

Na kraju sastanka, Predsjednik Udruženja, Adnan Ljevo je uručio zahvalnicu ministru Ramiću za podršku prilikom realizacije projekta Dajte im razlog za osmijeh.

#ostavitrag

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button