Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > Udruženje Svitanje nastavlja podršku bošnjačkim učenicima u Rogatici

Udruženje Svitanje nastavlja podršku bošnjačkim učenicima u Rogatici

Nakon realizovane akcije prikupljanja i podjele školskog pribora, kojom je obezbjeđeno više od 300 paketa pomoći u obliku školskog pribora i ruksaka, djeci povratnicima u istočnoj Bosni i šire, izrodila se nova akcija “Školarci Rogatice”.

Uvidom u stanje povratnika u gradovima koje su obišli volonteri Svitanja i Fondacije Muharem Berbić, utvrdili smo da povratinici žive, u ne tako zavidnom stanju, te da im je svaka pomoć potrebna. Kao dodatni motiva/razloga nastanka ove akcije je i pismo zahvale zbog posjete džemata Medžlisa IZ Rogatica. U pismu zahvale, između ostalog, Amel ef. Kozlić nam je opisao ukratko stanje džemata, te u kojim su potebama.

Projekat “Školarci Rogatice” je zamišljena kao aktivnost u kojoj će djeci/školarcima biti obezbjeđena zimska odjeća i obuća njih devet, stipendija za svih 11 đaka u toku školske godine 2015/16, te organizova kreativna radionica psihosocijalnog razvoja putem koje bi djeca imala priliku razvijati svoje komunikacijske vještine, raditi na jačanju pozitivne slike o sebi i povećanju samopouzdanja, te provođenje slobodnog vremena, poboljšanje školskog uspjeha itd.

Nakon uspješnih sklapanja saradnje, na projektu “Školarci Rogatice”, sa Rijasetom IZ u BiH, Fondacije Muharem Berbić i firme SRE d.o.o. kao partnera i finansijera u ovom projektu, kupljena je potreban odjeća i obuća, koju će u nedjelju 06.12.2015. podijeliti naši aktivisti i saradnici.

Također, će biti potpisani ugovori o stipendiranju školaraca iz kojeg ce djeci biti obezbjeđeno 50 KM mjesečno za potrebe školovanja. 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com