Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Udruženje Svitanje: Ciklus predavanja utorkom sa prof. Ibrahimom Bukvićem

Udruženje Svitanje: Ciklus predavanja utorkom sa prof. Ibrahimom Bukvićem

Nakon ciklusa predavanja „Na putu ka uspjehu“ sa hfz Nedimom Botićem, Studentski sektor Udruženja Svitanje organizuje novi ciklus predavanja pod nazivom„ Sira Poslanika Muhammeda s.a.v.s“…

Upijajući konstruktivne savjete kako savladati lijenost, probuditi ambicije i samopouzdanje, doprinijeti boljoj organizaciji i produktivnosti života, sada imamo mogućnost da sve i to i mnogo više spoznamo i približimo kroz praksu našeg posljednjeg Poslanika, Allahovog Miljenika, kao najboljeg uzora.

Govorimo o najboljem čovjeku koji je ikad hodio Zemljom, o čovjeku savršenog ahlaka, za kojeg je Allah Uzvišeni rekao: 
Ti si (Poslaniče, sallallahu alejhi ve sellem) uistinu najboljeg morala (ćudi)! 

Jedna od osnovnih poruka i zadaća islama je izgradnja moralnih vrijednosti kod ljudi, na što ukazuju i riječi Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koje bilježi imam Ahmed:

Prenosi Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Zaista sam poslan da upotpunim plemenite osobine.“ 

{youtube}3paHC7Kxsgc{/youtube}

Kroz ovaj ciklus nas vodi profesor Ibrahim Bukvić. Riječ je o svršeniku Gazi Husrev- begove medrese u Sarajevu i Šerijatsko- pravnog fakulteta, Univerziteta Al- Azhar u Kairu. Za svoje dodatno obrazovanje i usavršavanje odabrao je hadiske znanosti. Poznat kao jedan od rijetkih Bosanaca koji je gostovao u televizijskoj kući TV HUDA, bio u dužnosti imama u džematu u Njemačkoj i Mađarskoj, te se okušao i u novinarstvu. Ono čemu prof. Bukvić posebno pridaje pažnju su džematska druženja kroz kurseve sufare i tedžvida, halke Kur’an-a, rad sa omladinom, predavanja i vazovi. 

Predavanja će se održavati akobogda svakog utorka u prostorijama udruženja Svitanje, ulica Sagrdžije 43, s početkom u 19:00 h.
Dođite da govorimo o čovjeku kojem je Allah otvorio kapije nebesa, koji je vidio sve poslanike i sa njima se poselamio, kojem je pokazan Džennet i njegove ljepote i Džehennem i njegove patnje.

Nema na svijetu nijednog ljudskog bića koji je toliko blagosiljan, selamljen i pominjan kao što je to posljednji Allahov Poslanik i naš vjerni uzor i učitelj, Muhammed, Allah ga blagoslovio i spasio.

U prilogu možete pogledati prelijepo učenje sure Er-Rahman i predavanje Ključ dženneta.

{youtube}6YVULXA-4Oc{/youtube}

Fb. event: https://www.facebook.com/events/1726866884242813/

#PokreniSePromjeniSe

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top