Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Udruženje Svitanje- Ciklus predavanja ”Sira Allahovog Poslanika s.a.v.s.”

Udruženje Svitanje- Ciklus predavanja ”Sira Allahovog Poslanika s.a.v.s.”

Studentski sektor Udruženja Svitanje nastavlja sa ciklusom predavanja o Poslaniku s.a.v.s.- čovjeku koji je molio Uzvišenog za svoj ummet, onome koji nam je poslan kao milost da od njega crpimo moralne vrijednosti, pouke, osobine, strategije, da se ugledamo na njega i da nam bude najbolji primjer.

Profesor Ibrahim Bukvić, svršenik Šerijatsko-pravnog fakulteta na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu će vas i ovaj put voditi kroz život Muhammeda s.a.v.s., uz učenje ajeta iz Kur'ana koji su objavljeni Poslaniku a.s., u određenim trenucima. Profesor Bukvić također djeluje u Udruženju Svitanje ne samo kao predavač već i predaje časove sufare, tedžvida, Kur'ana i posebnu pažnju posvećuje radu sa omladinom.

Predavanja će se održavati svakog utorka u 18:30 u prostorijama Udruženja Svitanje, ulica Sagrdžije 43. Pozivamo vas da dođete na ova druženja gdje govorimo o najboljem čovjeku koji je ikad hodio Zemljom, gdje ćete slušati učenje Kur`ana, spominjanje i veličanje Allaha dž.š.

Kaže Poslanik s.a.v.s., da meleci svjedoče skupinama vjernika, u njihovim halkama gdje se spominje Allah. Također kaže: Allah ima meleke koji putuju i traže one koji slave Allaha, po putevima i stazama. Pa kad ih nađu, pozivaju jedni druge: Ovdje je ono što tražite. Zatim ih meleci okruže svojim krilima do zemljanog neba…

#ostavitrag

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com