Vijesti iz zemlje

Udruženje Socijalnih pedagoga USK: Tražimo sličnosti, a ne različitosti!

Večeras se Upravni odbor Udruženja družio sa časnim sestrama. Bilo je to lijepo druženje na kojem smo razmijenili određena iskustva i predrasude s kojima se susrećemo. Razgovarali smo o mogućoj saradnji na polju prevencije i sanacije određenih društvenih pojava koje cijelom društvu nanose štetu. Cilj nam je zajedničkim snagama i u ime Boga pomoći ovom narodu, a svojim znanjem, vještinama i duhovnošću možemo to i ostvariti, ističu iz Udruženja.

“Za mene je svaki čovjek findžan zašećerene kahve. Ako je kahva gorka, to znači da šećer nije promiješan. Dakle, samo malo treba promiješati i eto slatke kahve. Ako ne promiješamo bit će gorko. E ja prilazim tom šećeru kojeg ima u svakom čovjeku: i u Muji, i u Jozi, i u Jovanu, i u Hansu, i u Davidu…” ❤ Bugari

Udruženje Socijalnih pedagoga USK danas je obilježilo Dan ljudskih prava

Udruženje Socijalnih pedagoga USK danas je obilježilo Dan ljudskih prava s ciljem da ukažu ljudima na značaj ovog datuma kao i da pošalju poruku poštovanja, ljubavi, mira, tolerancije i podrške.
Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se na dan kada je potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima 1948 dok je s druge strane Medinska povelja potpisana 623 godine i važi kao prvi dokument koji govori o ljudskim pravima gdje je po prvi puta u historiji čovječanstva priznato pravo svih ljudi na “život, slobodu, i sigurnost bez ikakvih razlika”. Inspirisani time odlučili smo obilježiti ovaj dan na jedan skroman način.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button