Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > Udruženje Izvor Selsebil: 50 građana učestvovalo u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Udruženje Izvor Selsebil: 50 građana učestvovalo u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Udruženje Izvor Selsebil, koje je pridruženja članica AKOS-a, je organizovalo u srijedu 02.09.2015., uspješnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, pod nazivom ”Darujmo tečnost koja život znači”. Akcija darivanja krvi organizovana je u saradnji sa Udruženjem “Proaktiva” , Zavodom za transfuziologiju UKC-a Tuzla i JZU Dom zdravlja Živinice.

Sekretar Udruženja Asim Smajlović zadovoljan je odzivom građana na ovu humanitarnu akciju:

“Građani nam se uvijek odazovu i mi smo zadovoljni njihovim odnosom prema našim humanitarnim akcijama, po čemu smo postali prepoznatljivi. Imamo rekordere na nivou Federacije BiH, ali i onih koji po prvi puta daruju krv, što nas posebno raduje. Imali smo oko 50 dobrovoljnih darovalaca ove dragocjene tečnosti”, rekao nam je Smajlović.IMG 2434

Federalni rekorder je Omer Mešić koji je dolaskom upisao 147 darivanja krvi i o svojoj humanosti kaže:

“Moja krvna grupa je rijetkost i često sam u prilici da pomognem spašavanje nečijeg života, što ja činim sa zadovoljstvom. Uvijek gdje saznam da se daruje krv ja dolazim i ne pravim izostanke. Društvo bi trebalo više priznati naše darivanje krvi, bar kada nam je potrebna zdrvstvena zaštita. Meni se dogodilo da sam slomio nogu i imao sam mnogo problema oko finasijskog saniranja ovog za mene nemilog događaja. Na prijeme zvaničnika često se pozivaju neka efemerna udurženja, a davaoci krvi bi trebali biti među prvima po odavanju priznanja”.

Mladi darovalac Asim Memić takođe ne propušta priliku da daruje krv i kaže:

“Ponovo sam među darovaocima i ovo mi je osmi puta da sam upisan u krug humanista koji daruju krvi. Nastojaću i ubuduće biti redovan, te tako pružiti svoju pomoć ljudima koji su u stanju potrebe”.IMG 2417

Elvedina Razić je iskoristila akciju da ponovo daruje svoju dragocjenu tečnost:

“Juče sam saznala da će u Domu zdravlja biti organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo mi je peti puta, ali je sigurno da ubuduće neću propuštati akcije Udruženja Izvor Selsebil”.

Kemal Trakić je iskoristio priliku i među prvima se upisao u darovaoce, kao i Mirza Sakić, kojeg sve češće zapažamo na akcijama darivanja krvi.

Udurženje Izvor Selsebil do sada je samo tokom ove godine tri puta organizovalo dobrovoljno darivanje krvi i tako dalo svoj puni doprinos obezbjeđenju rezervi u UKC Tuzla.

zivinice.ba/Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top