Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Udruženje Fair Play i Fondacija Ramiz Salčin organizuju drugi memorijalni turnir Ramiz Salčin

Udruženje Fair Play i Fondacija Ramiz Salčin organizuju drugi memorijalni turnir Ramiz Salčin

Sportsko udruženje Fair Play i Fondacija Ramiz Salčin organizuju Drugi Memorijalni turnir u malom fudbalu u znak sjećanja na heroja i jednog od simbola odbrane grada Sarajeva, Ramiza Salčina. Nastavljajući tradiciju obilježavanja datuma i ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95, želimo sve nas podsjetiti na one koji su svoje živote ugradili u našu slobodu i dali najveći doprinos izgradnji naše mlade države. Generacije koje dolaze moraju imati stalno u sjećanju žrtvu koju su ponijeli naši proslavljeni heroji te sa ponosom isticati značaj i ulogu koju su imali i amanet koju su ostavili nama, novim generacijama.

Turnir će se održati u dvorani koja nosi naziv Ramiz Salčin u Sarajevu, u periodu 18.08. – 20.08.2017. godine, a učešće na turniru će uzeti 16 ekipa. Pored ekipe ZAMM koja brani titulu pobjednika od prošle godine, učešće na turniru su potvrdili: MNK Željezničar, MNK Kreševo, MNK Calp, Veterani Armije RBiH, Federalni MUP,… Za ekipe će nastupiti najbolji futsal igrači sa ovih prostora, a namjere organizatora su da Memorijalni turnir Ramiz Salčin bude prepoznatljiv po dobroj organizaciji i kvalitetnom futsalu, te da bude prepoznat kao najbolji turnir ovog tipa na prostoru Kantona Sarajevo i šire.
Pozivamo sve ljubitelje futsala i poštovaoce lika i djela rahmetli Ramiza Salčina da svojim prisustvom uveličaju ovu smotru futsala, a izvanredna organizacija turnira od prošle godine nam garantuje dobre utakmice na parketu dvorane Ramiz Salčin.
Sjećanja na heroje nikada ne blijede.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top