Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Učesnici Ljetne škole Udruženja Svitanje posjetili Klas

Učesnici Ljetne škole Udruženja Svitanje posjetili Klas

U drugoj sedmici Ljetne škole Udruženja Svitanje preko 60 djece posjetili su u srijedu 27.07.2016. proizvodne pogone sarajevske kompanije Klas. Ova posjeta je praktični dio nastave o potrebi kupovine domaćih i proizvoda sa oznakom halal kvalitete koju realizuje Voloder Sanadin, urednik portala Akos.ba.

Nakon upoznavanja sa potrebom kupovine domaćih i halal proizvoda kroz jedan nastavni čas organizovana je posjeta proizvodnim pogonima partnerske kompanije Klas gdje su djeca imala priliku se upoznati sa proizvodnim procesom nastanka hljeba, somuna, pita i kolača.

Ovom posjetom djeca koja pohađaju Ljetnu školu su upotpunila svoja ekonomska znanja i iskustave dodatno unaprijedili svoj patriotizam.

Djeca i rukovodioci projekta imali su priliku kušati “teze” somune i na licu mjesta se uvjeriti u prvoklasnu kvalitetu proizvoda.

Ovim putem se zahvaljujemo ljubaznom osoblju bosanskohercegovačke kompanije Klas koji su nam omogućili da u sklopu ovogodišnjeg programa Ljetne škole Udruženja Svitanje posjetimo i upoznamo se sa tehnologijom i načinom proizvodnje pekarskih i drugih proizvoda.

Da podsjetimo, kompanije Klas i Vispak već godinama podržavaju realizaciju Ljetne škole projekta Udruženja Svitanje kroz donaciju svojih proizvoda.

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top