Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Učenici Mostarske medrese najbolji u poznavanju bosanskog jezika u HNK

Učenici Mostarske medrese najbolji u poznavanju bosanskog jezika u HNK

U Karađozbegovoj medresi u Mostaru održano je kantonalno takmičenje srednjih škola iz poznavanja bosanskoga jezika.

Takmičenje je održano tokom subote, a neposredno prije početka prisutnima su se obratili Sabaha Bijedić ispred Pedagoškog zavoda Mostar, direktor Medrese hfz. Aid Tulek, te predstavnik lokalnog tima Mostar Asocijacije srednjoškolaca BiH Emina Kapetanović, prenosi mostarski portal Bljesak.info

Učenici – takmičari su bili podijeljeni u nekoliko grupa, a takmičenje je proteklo pod budnim očima koordinatora. Nakon pismenog dijela takmičenja proglašeni su i najuspješniji.

Na trećem mjestu završili su učenici iz Mašinsko – saobraćajne škole iz Mostara, na drugom II Gimnazija iz Mostara, dok su pobjednici takmičenja učenici Karađozbegove medrese. Takmičenje je održano u organizaciji Pedagoškog zavoda, Asocijacije srednjoškolaca u BiH, te Karađozbegove medrese.

Inače, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) osnovana je 4.11.2007. godine na inicijativu njemačke fondacije Schüler Helfen Leben (SHL) sa podrškom više od 6000 srednjoškolaca iz cijele BiH. Zadatak Asocijacije je da omogući svim srednjoškolcima podršku, poticaj i priliku da ostvare svoje ideje.

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com