Vijesti iz zemlje

U Tuzli održani 14. Dani porodičnih vrijednosti

Četrnaesta po redu manifestacija Dani porodičnih vrijednosti održana je u petak 22.3.2019. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Organizirala ju je Behram-begova medresa, uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Odjela za brak i porodicu.

U prepunoj sali BKC-a, učenici Medrese su učili odlomke iz Kur’ana, recitirali hadise, interpretirali ilahije i kaside, čitali recitacije, pjevali sevdalinke, a glumci su izveli kraći dramski prikaz.

Posebnost ovogodišnjeg programa je nastup hora Gimnazije Meša Selimović, a postavljena je i izložba kaligrafskih i umjetničkih radova učenika Medrese. Objavljeni su i rezultati literarnog konkursa, koji je, u saradnji s Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, raspisan za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za učenike Medrese. Prvonagrađenima su uručene nagrade.

Muftija Vahid-ef. Fazlović je ukazao na značaj afirmacije porodičnih vrijednosti, ali i važnost našeg doma, kuće, domovine, zemlje i države.

Svoje besjede održali su i Seid Eminović iz Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, direktor Medrese Ahmed Hatunić i Emina Hatunić, profesorica u Behram-begovoj medresi.

Tema ovogodišnjeg programa je bila domovina.

Danima porodičnih vrijednosti su prisustvovale gošće iz Žepča, Janje, Bijeljine, Odžaka, Modriče, Vlasenice brojnih drugih mjesta iz Bosne i Hercegovine.

islamskazajednica.ba

Povezani članci