Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > U Tešnju otvorena nova Sportska sala sa streljanom

U Tešnju otvorena nova Sportska sala sa streljanom

 U Tešnju, na lokaciji Musala održana je svečanost otvorenja Sportske sale sa streljanom, čime je završeno uređenje kompleksa Musale izgrađnog kroz javno-privatno partnerstvo.

Prošle godine, na ovoj lokaciji otvorena je novoizgrađena zgrada Biblioteke, jedina gradska bibilioteka koja je sagrađena u posljednjih dvadeset godina u BiH.

“Otvorenjem sportske sale sa streljanom izgrađene vlastitim sredstvima završeno je uređenje kompleksa Musala. Sretan sam da je Tešanj dobio nove sportske sadržaje. U narednoj sedmici počinju radovi na izgradnji temelja četiri školske sale (Šije, Kalošević, Miljanovci i Jablanica), a u pripremi je i gradnja sportske dvorane u Jelahu”, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su predstavnici političkog, kulturnog i javnog života Tešnja i BiH, predstavnici Sportskog saveza, članovi brojnih sportskih klubova, kao i mnogoborojni građani koji su se nakon svečanog otvorenja imali priliku okušati u streljaštvu.

Ove sedmice najavljeno je održavanje Otvorenog turnira u streljaštvu za veterane, disciplina – Vazdušna puška na 10 metara.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top