Ekonomija

U Tešnju otvoren sajam Biznis 2015: Samo četiri općine u FBiH imaju veću potrošnju struje u industriji nego u domaćinstvu

U organizaciji Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah Tešanj u ovom gradu je danas otvoren 11. Sajam privrede “Biznis 2015”

Prema riječima predsjednika Udruženja Senada Brke, koji je sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem otvorio Sajam, na oko 6.500 metara kvadratnih izložbenog prostora predstavilo se više od 80 izlagača iz BiH i inozemstva. 

– Tešanj i na ovaj način šalje pozitivne signale cijeloj BiH i dokazuje kako je moguće, uprkos teškoćama praviti ambijent u kojem se bilježe impozantni privredni i ekonomski rezultati – ističe Izudin Ahmetlić, član OO Sajma. 

U obraćanju prije svečanog otvaranja Sajma federalni premijer Novalić se osvrnuo na trenutnu privrednu situaciju u FBiH naglašavajući kako se ovoj temi do sada nije poklanjalo dovoljno pažnje i kako je krajnje vrijeme da se aktivno svi bavimo privredom. 

– Napravio sam svojevrsnu analizu potrošnje električne energije. Samo četiri sredine u FBiH, Tešanj, Gračanica, Goražde i Gradačac imaju veću potrošnju struje u industriji nego u domaćinstvu. To dovoljno govori da su male sredine preuzele primat i mi moramo nastaviti širiti ovu listu – poručio je Novalić.

indikator.ba

Povezani članci

Back to top button