Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > U subotu takmičenje u razvijanju pita Klasovim brašnom

U subotu takmičenje u razvijanju pita Klasovim brašnom

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo će u subotu 13. maja u 12:00 sati na jezeru „Jelen“ kod Jelaha organizirati takmičenje u razvijanju pita. Prvi puta će deset ekipa, sa po pet takmičara, iz cijele Bosne i Hercegovine razvijati jufke Klasovim brašnom, čije umijeće će ocijeniti stručni žiri sačinjen od kulinarskih majstora iz Udruženja kuhara BiH, i na kraju proglasiti najbolje.

Osim takmičenja u razvijanju „350 zvrčića pite“ po ekipi, tu su još i, „trčanje s jufkom na oklagiji“, ​zatim “nošenje jednog kilograma brašna na glavi“ za žene, te «”nošenje 25 kg brašna“ za  muškarce. Također, bit će ocijenjena i najukusnija pita, kao i najljepši izgled zvrčića.​

„Ovo je prvi put da ćemo na jednom mjestu i u jednom danu imati razvijenih 3.500 zvrčića pite. Baš zato što nema pite bez Klasovog brašna, mi i na ovaj način želimo doprinijeti značaju bosanske kuhinje i njenih vrhunskih delicija kakve su bosanska pita ili burek. U subotu će nam doći žene iz Tešanja, Jelaha, Maglaja, Vareša,  Žepča, Doboj Juga, Zavidovića, Zenice, Visokog, i drugih gradova, i to uglavnom iz Udruženja žena i Udruženja civilnih žrtava rata, što nas posebno čini sretnim da ćemo upravo sa tim ženama provesti jedan cijeli lijepi dan zajedno”, kazala je Irma Omerović brend menadžerica kompanije Klas.

​Cijeli događaj Klas organizira u saradnji sa udruženjima žena iz Zeničko-dobojskog kantona, uz podršku lokalne zajednice i Turističke zajednice grada Tešnja. Uz takmičarski dio koji se odnosi na razvijanje pite, predviđen je i prodajni bazar, a zabavni dio eventa povjeren je  Folklornom ansamblu „Džemal Bijedić“, sa Nerminom Handžić. Za sve učesnike i pobjednike takmičenja Klas je osigurao mnogobrojne nagrade. Svi posjetioci i takmičari su dobro došli.

​Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com