Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > U subotu na Dobrinji sajam „Bosanska tržnica – dobri domaćin plodova Mediterana i Hercegovine”

U subotu na Dobrinji sajam „Bosanska tržnica – dobri domaćin plodova Mediterana i Hercegovine”

U organizaciji Udruženja „Hercegovački plodovi Mediterana“ Stolac, a pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo, u subotu, 30. septembra, na Dobrinji će se održati 2. po redu sajam Bosanska tržnica- dobri domaćin plodova Mediterana i Hercegovine”.

Manifestacija će se održati na platou ispred Tržnog centra „Konzum“ na Bulevaru branilaca Dobrinje broj 4a, od 10 do 18 sati.

Trideset i pet izlagača-kooperanta poljoprivrednih proizvođača ponudit će posjetiocima domaće proizvode: smokvu, šipaka-nar, maslinovo ulje, prerađevine od šumskog voća, prerađevine od organskog povrća, med i ostale pčelinje proizvode.

Bit će to prilika i za kupovinu ljekovitog i aromatičnog bilja sa područja Hercegovine, prerađevina od ljekovitog i aromatičnog bilja, prirodnih sokova, ručno rađenih domaćih sapuna i sl.

Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povjesnog i prirodnog naslijeđa “Radimilja” Stolac, na manifestaciji će prezentirati povijesno kulturno naslijeđe Stoca, te izložiti kopije sa nekropole stećaka Radimlja.

Pored bogate ponude sa šireg područja Hercegovine, svoje domaće proizvode izložit će i  zemljoradničke zadruge, čiji se proizvodi mogu kupiti u Bosanskoj tržnici na Dobrinji, kao i istaknuti poljoprivredni proizvođači s područja općine Novi Grad Sarajevo, koji će na taj način prezentirati i afirmisati  privredni – poljoprivredni potencijal Općine Novi Grad Sarajevo.

Općina Novi Grad Sarajevo nastoji da i na ovaj način doprinese upoznavanju stanovnika glavnog grada BiH sa tradicijom, bogatom turističkom ponudom, te poljoprivrednim kulturama sa šireg područja Hercegovine.

Ovakav vid manifestacije pruža mogućnost za nove kontakte, nova znanja, pravilno sagledavanje vlastitih potencijala i razvojnih planova u oblasti prehrane, poljoprivrede i turizma, saopćeno je iz Press službe Općine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top