Vijesti iz zemlje

U subotu na Dobrinji manifestacija „Bosanska tržnica – dobri domaćin plodova Mediterana i Hercegovine“

U okviru Dana Bosanske tržnice, Općina Novi Grad Sarajevo će po prvi put upriličiti manifestaciju pod nazivom „Bosanska tržnica – dobri domaćin plodova Mediterana i Hercegovine“.

Manifestacija će se održati u subotu, 17. septembra, ispred sportske dvorane „Dobrinja“ u ul. Bulevar branilaca Dobrinje br. 4a, od 10 do 19 sati.

Dvadesetpet izlagača – kooperanata poljoprivrednih proizvođača ponudit će posjetiocima domaće proizvode bh. mediteranskog područja: smokvu šipak-nar, maslinovo ulje, prerađevine od šumskog voća i organskog povrća, med i ostale pčelinje proizvode.

Bit će to prilika i za kupovinu ljekovitog i aromatičnog bilja sa područja Hercegovine, prerađevina od ljekovitog i aromatičnog bilja, prirodnih sokova, kao i ručno rađenih domaćih sapuna i sl.

Pored bogate ponude sa šireg područja Hercegovine, svoje domaće proizvode izložit će i opšte poljoprivredne zadruge, čiji se proizvodi mogu kupiti u Bosanskoj tržnici na Dobrinji: „3E“ Skelani iz Srebrenice, „Agrofood“ iz Konjević Polja, „Eko-life“ Stolac, „Tarevci-Modriča, a uz sve to, moći će se kupiti i proizvodi iz asortimana Udruženja „Bjelimićani”, zatim prirodna kozmetika firme „Theca”, te rukotvorine autorice Begzade Karkelja.

Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povjesnog i prirodnog naslijeđa “Radimlja” Stolac, na manifestaciji će prezentirati povjesno-kulturno naslijeđe Stoca, te izložiti kopije sa nekropole stećaka Radimlja.

Tokom trajanja manifestacije posjetioci će imati priliku degustirati slani promotivni program firme „KLAS”, slastičarne KUP, uz kahvu iz „Zlatne džezve”.

Ovakav vid manifestacije pruža mogućnost za nove kontakte, nova znanja, pravilno sagledavanje vlastitih potencijala i razvojnih planova u oblasti prehrane, poljoprivrede i turizma.

Manifestacija se održava u organizaciji Udruženja „Hercegovački plodovi Mediterana“ Stolac, a pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo.

Otvaranje manifestacije je planirano u 10 sati.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button